Doorlopende reisverzekering zo werkt het

Een doorlopende reisverzekering wij leggen het je uit!

Voordat je op reis gaat is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor onder andere beschadigde, verloren of bestolen bagage, buitengewone kosten in het geval van repatriëring en medische kosten. Je stelt jouw doorlopende reisverzekering op maat in, zodat de dekking past bij jouw persoonlijke situatie. Maar wat is een doorlopende reisverzekering precies? En wanneer kun je beter voor een doorlopende reisverzekering kiezen in plaats van een kortlopende reisverzekering? Wij leggen het je uit.

Continu verzekerd met doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering hoef je niet iedere keer voordat je op vakantie gaat, een citytrip maakt of een weekendje weg gaat een nieuwe reisverzekering af te sluiten. Je bent namelijk het hele jaar door verzekerd. Voor veel mensen is een reisverzekering nuttig. Er is ook heel veel mogelijk binnen de verzekering, ga daarom eerst na waarvoor je je wilt verzekeren en wat jij nodig hebt. De belangrijkste reden om een reisverzekering, kort of doorlopend, af te sluiten is dat je hulp krijgt in noodsituaties. Mocht je bijvoorbeeld eerder terug moeten vanwege een noodgeval of juist langer moeten blijven door ziekte in het buitenland worden de kosten gedekt. Deze kosten worden niet door een andere verzekering gedekt.

Doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering?

Ga je een weekendje weg in eigen land of spontaan op een last-minute vakantie? Met een doorlopende reisverzekering ben jij gewoon verzekerd. Het is voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten wanneer je als gezin zo’n 3 weken per jaar op vakantie gaat. Voor single reizigers is een doorlopende reisverzekering doorgaans goedkoper vanaf 4 weken vakantie per jaar.  Niet alleen biedt de doorlopende reisverzekering een kostenvoordeel, maar het is ook prettig dat je weet waarvoor je verzekerd bent en je niet iedere keer opnieuw hoeft te verdiepen in de dekking en regels.

Welke dekking heb je nodig?

Er zijn verschillende extra modules en dekkingsgraden waar je uit kunt kiezen voor de doorlopende reisverzekering. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie van de verzekering. Als je bijvoorbeeld je telefoon, tablet en laptop mee op vakantie neemt is het verstandig om de bagage voor een hoger bedrag te verzekeren. Ga je met de auto op vakantie? Dan is het handig om ook autopechhulp op te nemen in de verzekering. Ook vervangend vervoer of verblijf kan bijverzekerd worden en er is een extra dekking voor tijdens de wintersport of bij andere bijzondere sporten. Daarnaast is er vaak een module voor rechtsbijstand in het buitenland wanneer je in aanraking komt met justitie. Als je al een rechtsbijstandsverzekering hebt is deze module doorgaans overbodig.