Javea

Dit is waarom Javea in Spanje jouw volgende vakantiebestemming wordt

Met Valencia en Ibiza als buren is het niet raar dat Javea nog niet bovenaan je lijstje prijkt van mooie vakantiebestemmingen in Spanje. Vergeleken met die bestemmingen is Javea nog vrij onbekend, terwijl het een prachtige plek is aan de Spaanse kust. Juist daarom én omdat je er naast talloze activiteiten kunt genieten van de authentieke Spaanse cultuur, vertellen wij je graag waarom je Javea direct op je lijstje wilt zetten van volgende vakantiebestemmingen.

1. Niet zo toeristisch

Pak jij bij de aanblik van hoopjes toeristen op strand en in de stad het liefste de volgende vlucht weer naar huis? Dan kan je je hart ophalen in Javea (op z’n Spaans is dit Xabia). Juist omdat de grootste stroom toeristen naar Ibiza of Valencia gaat kun je hier nog genieten van rust, strand en eten op de mañana Spaanse manier. Javea zelf ligt tussen de stranden Playa el Arenal en Cap de la Nau. Deze prachtige stranden zijn zeker een aanrader, maar er zijn veel meer prachtige stranden in de omgeving. Genoeg om een aantal weken op onderzoek uit te gaan!

2. Dagtrip naar Alicante of Valencia

Er is geen vliegveld op Javea en daarom kun je het beste op de dichtstbijzijnde vliegveld en van Valencia en Alicante vliegen. Dit biedt ook direct een leuke uitkomst voor een dagtripje, voor als je de mooie strand en eventjes wil verruilen voor de beleving van stadse allure.

3. Aangenaam briesje aan de baai

Omdat Javea in een baai ligt waait er vrijwel altijd – helemaal rond het middaguur – een heerlijk briesje. Hierdoor blijft het ook hoogzomer heerlijk om buiten te lopen en kun je de hitte goed aan. Het is één van de redenen waarom veel mensen besluiten langer te blijven, of er zelfs een vakantiehuis te nemen. Wist je dat veel mensen een huis kopen Javea als investering zien én tevens als vakantiebestemming? Zo hebben ze een fijne plek om naar terug te keren gedurende het jaar én een mooie inkomstenbron.

4. Prachtige natuur

Javea staat vooral bekend om de azuurblauwe wateren, de ruige rotsen en kliffen, verborgen eilandjes voor de kust en idyllische baaitjes. Het is een perfecte combinatie van de wat ruigere natuur, met pure en heldere kleuren die de natuur rijk is. Het is de ideale plek om tot rust te komen en echt te genieten van al het moois in de natuur.

5. Golfen is hot in Javea

Is golfen een hobby van jou dan is Javea de perfecte plek om naartoe te gaan! Er zijn meerdere golfbanen in de omgeving te vinden. Sommigen zijn een uurtje rijden van het centrum vandaan, dus daarvoor is een auto wel zo fijn. Het is een heerlijke onderbreking en met zicht op zee ook een totaal andere beleving dan de golfbanen in Nederland.