motorroutes in Europa

De vijf mooiste motorroutes in Europa

In Europa kun je heel mooi op weg met de motor. Natuurlijk maakt de motor zelf het een mooie ervaring. Maar de locatie draagt natuurlijk ook enorm bij aan een geweldige motor ervaring. Hier zul je de vijf mooiste routes vinden die je kunt rijden met de motor in Europa. Met een goede motorfiets accu kan je ervoor zorgen dat je tijdens de rit niet tegen problemen aanloopt. Controleer daarom voor je vertrek altijd even de accu van je motor.

Transfagarasan in Roemenië

Roemenië heeft een hele mooie motorroute die je kunt afleggen. Dit land heeft een van de meest spectaculaire motorroutes in Europa. In de zomer kun je met de motor lekker genieten van de Transfagarasan. Deze route is alleen open voor verkeer in de zomermaanden. De route is in totaal 90 kilometer lang. Er zijn veel haarspeldbochten die je uiteindelijk leiden naar een hoogte van meer dan 2000 meter. Deze plek is nog weinig bekend bij het grote publiek. Je zult hier daardoor veel plekken tegenkomen waar weinig toeristen komen.

Trollenroute in Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land met veel bergen. Noorwegen heeft een prachtig wegennetwerk dat je door de bergen leidt. Er zijn enorm veel motorroutes, maar de trollenroute is toch wel de mooiste in Noorwegen. Deze route is 20 kilometer lang en heeft elf haarspeldbochten. Onderweg zul je watervallen tegenkomen en aan de top heb je een heel mooi uitzicht op de weg.

Asiettapas in Italië

Italië heeft een prachtige motorroute die wel 60 kilometer lang is. Een groot deel van de route op de Asiettapas is onverhard. Het is vooral een mooie ervaring wanneer je een allroad motor hebt. Als je het gevoel wilt hebben dat je dichter bij de natuur zit, is dit een goede optie.

Mountain Course in Isle of Man

Deze route bevindt zich op een eiland tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Dit eiland staat bekend om het spectaculaire straatcircuit. Het circuit is 60 kilometer lang en je zult onderweg dorpjes, bergen en bruggen tegenkomen. Tijdens de race zijn er obstakels waarbij je goed moet opletten. Simpele dingen als een rotonde of een heg kunnen hierdoor gevaarlijke obstakels worden doordat er wel 300 kilometer per uur wordt gereden.

Stelviopas in Italië

Ten slotte is er de Stelviopas in Italië. Dit wordt gezien als de zwaarste motorroute in Europa. De route is 20 kilometer en heeft 48 haarspeldbochten. Ontzettend leuk om tijdens je motorvakantie over heen te rijden.