De mooiste plekjes van Java

De mooiste plekjes van Java

Indonesië is de laatste jaren uitgegroeid tot een ideale vakantiebestemming. Dit is ook meer dan volkomen logisch aangezien Indonesië over prachtige natuur beschikt. Bovendien is de bevolking ook zeer hartelijk, wat altijd prettig is tijdens vakantie. Indonesië kent veel eilanden en het is moeilijk om ze allemaal te bezoeken in slecht één rondreis Indonesië. Eén van de eiland die je gezien moet hebben is Java. Dit zeer vruchtbare land zit vol met groene rijstvelden en een gordel van vulkanen. Het wordt ook wel het kloppende hart van Indonesië genoemd met al zijn pracht en hectiek.

Wanneer je dit eiland bezoekt zijn er enkele prachtige plekken die je echt niet mag missen!

Batavia

Batavia of eigenlijk ook wel Jakarta was vroeger het hoofdkwartier van de VOC en je zult daarom tijdens je bezoek ook veel Nederlandse invloeden terug zien. Jakarta is echter nu een stuk groter dan het voorheen was en je hebt daarom een oude stad (dit is Batavia) en het nieuwe gedeelte van de stad. Jakarta zelf is ook zeker de moeite waard om te bekijken, maar je moet er wel van houden. Het is een zeer drukke, chaotische stad terwijl Batavia nog rust en authenticiteit uitstraalt. Kwestie van smaak dus.

Bogor

Vlakbij Jakarta ligt de stad Bogor. De stad is omringd door rijstvelden in daarom een veel fijnere eerste overnachtingsplaats dan het hectische Jakarta. Naast de rijstvelden staat Bogor ook wel bekend om zijn botanische tuinen of in Indonesië ook wel bekend als Kebun Raya. Deze mooie aangelegde tuinen grenzen aan het presidentieel paleis. Hierbij moet wel vermeld worden dat dit paleis alleen te bezoeken is in groepen, dus regel dit bij voorhand goed. Deze tuinen zijn ooit aangelegd door de Nederlanders om zo onderzoek te doen naar verscheidene planten. Er kon zo eventueel achterhaald worden welke planten misschien geld op zouden kunnen leveren.

Bromo

De Gunung Bromo is de meest bekende vulkaan van Java. Het is niet ze hoogste vulkaan die Indonesië rijk is, maar zijn ligging maakt hem zo bijzonder. Wanneer je op e vulkaan staat heb je een prachtig uitzicht dat wel 8 tot 10 kilometer ver kan zijn. Door de combinatie van het prachtig landschap eromheen en de kleuren die er bij het uitzicht aan te pas komen, voelt het bijna alsof je uitkijkt op een andere planeet. De meeste toeristen bezoeken de vulkaan vlak voor zonsopgang, wat natuurlijk het mooiste plaatje geeft. Het beklimmen van de vulkaan is niet de moeilijkste uitdaging, maar is vooralsnog wel pittig.

Dit zijn slechts drie plekken op Java die je tijdens je vakantie Indonesië naartoe kunt gaan. Er zijn natuurlijk nog veel meer andere plekken die het eiland te bieden heeft en die je zelf zult moeten gaan ontdekken!