bezienswaardigheden Barcelona

De mooiste bezienswaardigheden in Barcelona

Geniet je graag van de Spaanse zon? Plan dan eens een tripje naar Barcelona. Een weekendje weg, een mooie stedentrip om zo de mooie stad te ontdekken, waarom niet? De mooiste bezienswaardigheden hebben wij voor je uitgezocht en mag je dus zeker niet vergeten tijdens je tripje aan deze stad!  

Sagrada Familia

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is echt iets wat je moet zien als je naar Barcelona gaat! Het is van buiten al heel indrukwekkend maar van binnen is het nog mooier! De monumentale kerk is het symbool van Barcelona. Je kunt van tevoren kaartjes boeken, dan hoef je niet lang in de rij te staan!

Poble Espanyol

Bezoek Poble Espanyol, een mooi openluchtmuseum op de stadsheuvel Montjuic. Dit is helemaal gemaakt in de stijlen van een authentiek Spaans dorp. Een leuk dagje uit en de dag sluit je uiteraard af met de fonteinenshow bij Placa Espanya. Je kunt er met de kabelbaan naar toe en dat maakt het nog leuker!

La Pedrera

De steengroeve, La Pedrera is één van Gaudi’s meest populaire huizen. Het is echt een populaire toeristische trekpleister en daarbij ook een van de bekendste symbolen van Barcelona. Je vindt hier een spectaculair dakterras, maar ook een unieke avondvoorstelling en het is onderdeel van de Unesco Wereld erfgoedlijst. Kaartjes kun je van tevoren al bestellen.

L’Aquarium

Is het buiten iets te koud of net wat te warm? Dan is dit het ideale uitje tijdens je stedentrip in Barcelona. Het is namelijk een aquarium bij de oude haven en daarbij zorgt de grote glazen buis dat je jezelf onder water waant. Je kunt zo tussen alle vissen doorlopen, erg mooi om te ervaren!

Park Guell

Park Guell

Park Guell is een mooie stadstuin die is ontworpen door Gaudi. Als je hier staat dan is het uitzicht adembenemend. Het is een zeer grote toeristische trekpleister in Barcelona. In 2013 kon je het park nog gratis bezoeken, maar nu niet meer.

Bezoekje aan Barcelona

Je kunt je bezoekje aan de stad Barcelona al heel goed voorbereiden. Bekijk welke bezienswaardigheden jou aanspreken en geniet van een heerlijke stedentrip!