De leukste kerstmarkten van Duitsland

De leukste kerstmarkten van Duitsland

Wat is er nu leuker om in de decembermaanden even een weekendje naar Duitsland te gaan en daar één van de leuke kerstmarkten te bezoeken? Lekker sippen aan een loeihete Glühwein of slenteren langs de tientallen kraampjes op de kerstmarkten in één van de Duitse Steden. We zochten de top 5 van leukste kerstmarkten in Duitsland voor je op.

1. De kerstmarkten van Keulen

Keulen is natuurlijk de kerstmarkten stad bij uitstek, in de stad zijn meerdere kerstmarkten te vinden. De grootste kerstmarkt kun je vinden onder de beroemde Keulse Dom. Dit is de meest bezochte kerstmarkt in Duitsland. De kerstmarkten in Keulen zijn vanuit Nederland makkelijk te bereiken, met de auto is het vanaf Utrecht ongeveer 2,5 uur rijden en er rijdt ook een hogesnelheidstrein vanaf de grote stations naar de Domstad.

2. De kerstmarkten van Centro in Oberhausen

Het grootste winkelcentrum van Europa heeft ook één van de grootste kerstmarkten van de Europa. Op de gezellige winkelpromenade zijn welgeteld vier verschillende kerstmarkten. Iedere markt heeft een eigen thema. Wat dacht je van een echt Oostenrijks Alpendorp met een authentieke skihut? Natuurlijk kun je hier ook de meest originele kerstcadeaus vinden voor onder de kerstboom. De kerstmarkten van Centro Oberhausen zijn tot de kerstdagen 7 dagen in de week geopend.

3. De historische kerstmarkt van Bremen

De havenstad Bremen heeft een originele historische kerstmarkt, Hier moeten de standhouders het echt zonder stroom doen. Dus zodra de zon ondergaat worden de fakkels en olielampen aangestoken en branden er overal gezellige vuurkorven. Deze kerstmarkt is echt uniek in zijn soort en ook nog eens gratis toegankelijk. Naast de historische kerstmarkt heeft Bremen nog veel meer te bieden zoals een grote kerstmarkt rondom de Dom.

4. De kerstmarkten van Münster

Hoe kan ik de gezelligste stad met kerstmarkten in Duitsland nu vergeten? Münster heeft een gezellige historische binnenstad en dat geeft absoluut een bijzonder karakter aan de de meer dan 6 kerstmarkten in de stad. De leukste en drukste kerstmarkt kun je vinden achter het prachtige Rathaus in de stad.

5. De kerstmarkten van Düsseldorf

Weer lekker dichtbij op nog geen 2,5 uur rijden ligt Düsseldorf. Je kunt hier terecht op meerdere kerstmarkten in de stad. De leukste en gezelligste markt is te vinden in de Altstadt. Combineer de kerstmarkten van Dusseldorf met winkelen want dat kun je uitstekend in deze stad. Boek je hotel wel ruim van de voren want het kan erg druk zijn in de weekeinden.

Ideale tijd voor een weekendje weg.

De kerstmarkten in Duitsland zijn de ideale tijd om even een momentje voor jezelf te nemen vlak voor de hectische feestdagen. Ga er dus gerust een lang weekend op uit. Bij een aantal steden zoals Keulen, Oberhausen en Bremen kun je de kerstmarkten ook nog eens combineren met een koopzondag. Zo heb je ook nog tijd om wat leuke bezienswaardigheden in Duitsland te bekijken.