mooiste regio’s kamperen in Duitsland

De 5 mooiste regio’s om te kamperen in Duitsland

Ben jij een enorme kampeerfanaat en wil je een keer in de buurt van Nederland kamperen, maar weet je niet zo goed waar je dan heen moet? Duitsland is maar een paar uurtjes rijden en kent verrassende regio’s met enorm mooie natuur en bezienswaardigheden. Oftewel perfect om te kamperen. Hieronder meer informatie over de 5 mooiste regio’s om te kamperen in Duitsland.

1. Noordrijn Westfalen

Deze regio ligt net over de grens en is dus eenvoudig en snel te bereiken met de auto. Hier heb je niet alleen steden met prachtige natuur, maar ook mooie bezienswaardigheden en steden waar je je kunt vergapen aan de leukste winkeltjes en de lekkerste restaurants. Tevens hebben vind je in de regio Noordrijn Westfalen vele kampeerplaatsen en mooie campings waar je als kampeerder kunt verblijven.

2. Moezelstreek

Tussen Koblenz en Trier ligt het prachtige Moezelgebied. Deze streek staat vooral bekend om de heerlijke wijn en de vele wijngaarden in deze omgeving. Deze aspecten gecombineerd met de prachtige groene natuur, maakt de Moezelstreek een geliefde omgeving voor kampeerders.

3. Hessen

Het bekendste van de regio Hessen is de grote stad Frankfurt. Deze stad kent prachtige oude elementen en is een leuke stad om een dag door te brengen. Hiernaast heeft deze regio veel campings in de natuur, waardoor ook deze regio graag bezocht wordt door Nederlandse- en buitenlandse kampeerders.

4. Het Zwarte Woud

Deze regio staat bij vele kampeerders toch wel bovenaan het lijstje: het Zwarte Woud. Deze regio staat bekend om de wonderschone natuur, gecombineerd met platteland en bos. In deze regio zijn veel schattige dorpjes te vinden, die het bezoeken meer dan waard zijn. Tot slot zijn er in het Zwarte Woud enorm veel campings te vinden die zich in de bossen of de prachtige groene natuur bevinden, wat jaarlijks zorgt voor enorm veel aanloop van kampeerders die graag vertoeven in het Zwarte Woud. Een camping in Duitsland met zwembad is ook te vinden in het Zwarte Woud, dus ook met kinderen is het enorm leuk om hier te kamperen.

5. Berchtesgaden Nationaal Park

Dit nationaal park is verder Zuidoost in Duitsland gelegen, richting de grens van Oostenrijk en kent een schitterend landschap, gevormd door bergen, gletsjers, bossen en kliffen. Het park heeft een omvang van 210 vierkante meter en rondom het park kan er gekampeerd worden op diverse campings. Voor de natuur liefhebbende kampeerder is een bezoek aan het Berchtesgaden Nationaal Park dus zeker een bezoek waard!