De 12 beste dingen om te zien en doen in Amazing Australia

De 12 beste dingen om te zien en doen in Amazing Australia

De beslissing is genomen: de volgende vakantie gaat naar Australië. En wat een goede beslissing is dat! Het land heeft prachtige landschappen en natuur, zonnige stranden en interessante steden. Dit artikel geeft ideeën voor de 12 leukste dingen die je kunt doen in het land ´down under´. Happy travelling mate!

Great Barrier Reef

De Great Barrier Reef ligt aan de oostkust en is de grootste toeristische attractie van het land. En dit is zeker met een reden: dit veelkleurige rif is het grootste koraalrif ter wereld en is zelfs te zien vanuit de ruimte. Hier kun je bijvoorbeeld duiken, snorkelen of zeilen.

Sizzling Sydney

Sydney is één van de bekendste steden. Breng hier zeker een bezoekje aan het Opera House. Dit iconische gebouw is het meest gefotografeerde gebouw in Sydney en ligt vlakbij de Harbour Bridge. Je kan deze brug oversteken voor mooie uitzichten, maar echte durfals beklimmen de brug zelf. Verder is nabij ook één van de bekendste stranden van het land te vinden: Bondi beach. Hier kan je surfen, het bekende strandwachthuisje bezoeken of gewoon lekker genieten van de zon.

Prachtige stranden

Buiten Bondi beach staat het land bekend om de vele prachtige stranden met helder blauw water en goudkleurig zand. Wat dacht je bijvoorbeeld van Main Beach in Noosa (Queensland)? Dit strand is onderdeel van de Sunshine Coast en de naam is hierbij zeker treffend. Indien je geluk hebt kun je zelfs groepen dolfijnen spotten of (in het juiste seizoen) walvissen.

Great Ocean Road

Zo´n uitgestrekt land is perfect voor een mooie roadtrip. Eén van de bekendste roadtrips is de Great Ocean Road. Dit is een rit van ongeveer 240 kilometer langs één van de mooiste kustroutes ter wereld. De route is te vinden in de zuidkust in de staat Victoria. Onderweg kom je langs de mooiste uitzichten, prachtige kliffen en interessante (kust)plaatsen. Een roadtrip om nooit te vergeten!

Ontspannen in Perth

Perth is de zonnigste stad van het land en een must voor de westkust. Ondanks dat de stad wat minder bezocht wordt dan de steden aan de oostkust, is er genoeg te zien. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Kings Park. Hier kan je heerlijk ontspannen in het grootste stadspark ter wereld. Of plan een trip naar Rottnest Island waar je de knuffelbare quokka (een soort wallaby) kunt ontmoeten.

Uluru en de Outback

Buiten de bekende kusten heeft het land een uitgestrekt binnenland (de Outback). Met duizenden en duizenden kilometers binnenland zie je pas hoe groot het land eigenlijk is. Een echt hoogtepunt is het bezoeken van Uluru (vroeger Ayers Rock). Deze reusachtige rode rotsformatie ligt in de staat Northern Territory en is een religieuze plaats voor de oorspronkelijke (Aboriginal) bevolking. In de rots zelf zijn verschillende rotstekeningen te bewonderen. En vooral bij zonsondergang is het uitzicht op de rots overweldigend.

Leren surfen

Australië staat natuurlijk bekend om surfen. Mensen zijn ontspannen en relaxed en dit uit zich in een echte surfcultuur. Wil je zelf ook leren surfen? In zowel de staten Queensland als New South Wales zijn er meerdere stranden waar de golven rustig genoeg zijn. Ook mensen die al wel kunnen surfen kunnen aan hun trekken komen, bijvoorbeeld in Byron Bay (NSW) of Gold Coast (Queensland).

Mighty Melbourne

Ook een zeer bekende stad met veel bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de botanische tuinen waar verschillende prachtige planten en bloemen te zien zijn. Met de City Circle tram kun je gratis door Melbourne reizen. In de tram wordt er meer verteld over de stad en de geschiedenis. Ook is er op meerdere plekken graffiti en streetart te bewonderen.

Flinders Ranges, South Australia

In dit uitgestrekte National Park kun je hiken langs prachtige bergketens en heb je de mooiste uitzichten. Een van de bekendste bezienswaardigheden is Wilpena Pound. Dit is een natuurlijk sikkelvormig amfitheater van wel 80 vierkante kilometer.

Australische wildlife leren kennen

Natuurlijk staat Australië ook bekend om de bijzondere wildflife. In het hele land zijn verschillende zoos en opvangadressen te vinden waar je in contact kunt komen met bijvoorbeeld kangoeroes, koala´s, wombats of vogelbekdieren. Maar gelukkig kun je sommige van deze dieren ook in het wild spotten! Zo leven krokodillen bijvoorbeeld in het noorden. En zijn wilde koala´s te vinden op Magnetic Island (Queensland).

Barbecueën in het park

Ozzies zijn echte buitenmensen. In het hele land zijn mooie parken te vinden waar je kunt wandelen, zitten, lezen of eten. Vele parken hebben openbare barbecues. Mensen komen hier op warme avonden samen en nemen eten en drinken mee. Sluit vooral aan voor een avond vol eten, drinken en gezelligheid!

Fraser Island

Tot slot mag een bezoekje aan het grootste zandeiland ter wereld niet ontbreken. Dit eiland is niet geasfalteerd waardoor je met een 4×4 auto over het eiland kan rondrijden. Ook zijn hier bekende hoogtepunten te vinden zoals het prachtige zoetwatermeer Lake McKenzie. Of het eindeloze 75 Mile beach waar je met de auto over het zandstrand kunt rijden. Kortom: meer dan genoeg te doen in dit prachtige land!