dagje utrecht

Dagje naar Utrecht: 5 leuke dingen om te doen

Ga je binnenkort een dagje naar Utrecht? In deze leuke en gezellige Nederlandse stad is genoeg te beleven. Of je nou houd van een dagje shoppen en terrassen of cultuur wilt snuiven. Voor iedereen is er wel iets leuks te doen in deze prachtige oude stad. Wat te doen tijdens je bezoekje aan Utrecht? Wij hebben hieronder 5 leuke dingen om te doen op een rijtje gezet!

1. Bezoek de Domtoren

Wie denkt aan Utrecht, denkt natuurlijk direct een de Domtoren. Utrecht staat bekend om deze hoogste kerktoren van heel Nederland. Het is zeker de moeite waard om de 112 meter hoge kerktoren met 400 traptreden te beklimmen. Het uitzicht wat je boven hebt is namelijk echt geweldig. Kijk kilometers ver over de binnenstad.

2. Dagje shoppen

Een dagje shoppen kun je in Utrecht als de beste. Alle grote winkelketens zijn eigenlijk wel te vinden in de binnenstad van Utrecht. Naast deze grote winkelketens zijn er ook veel bijzondere speciaalzaken te vinden. Bijvoorbeeld in de Voorstraat of Twijnstraat. Als je houd van winkelen dan heeft Utrecht genoeg te bieden.

3. Kanoën door de Oudegracht

Utrecht staat natuurlijk bekend om de mooie grachten, maar wist je dat je hier in de zomer kunt kanoën? Het is heerlijk om tijdens de zomer de verkoeling van het water op te zoeken en lekker rond te peddelen door de prachtige binnenstad. Je kunt aan de gracht op meerdere plekken een kano huren en een leuke route kanoën. Leg onderweg je kano aan voor een heerlijk hapje en drankje.

4. Bezoek het Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een van de mooiste musea van Nederland. Zeker als je gek bent op reinen dan is het fantastisch om dit museum te bezoeken. Ga terug in de tijd en herleef andere tijden van de Nederlandse spoorwegen.

5. Doe een Street Food Tour

Hou je van lekker eten? En een gezellige borrel? Dan is deze Street Food Tour door Utrecht echt iets voor jou. Bij deze tour zal Guus (de lokale gids) je of jullie meenemen naar de lekkerste eettentjes van Utrecht. Een gezellige tour door Utrecht krijgen en genieten van de lekkerste hapjes? Deze Street Food Tour is echt een aanrader.