creditcard mee op reis

Creditcard mee op reis: voldoe jij aan de inkomenseis?

Tijdens het voorbereiden van je reis zijn er ontzettend veel zaken waaraan je moet denken. Denk bijvoorbeeld aan inentingen, visums, vliegtickets en noem zo maar op. Dit zijn allemaal zaken die je moet overdenken voordat je op reis gaat. Wat ook ontzettend belangrijk is om mee te nemen op reis is een creditcard. Toch wordt dit nog vaak vergeten, met name door jonge reizigers. Het aanvragen van een creditcard is voor veel jonge reizigers namelijk erg lastig door de inkomenseis. Voldoe jij niet aan de inkomenseis, maar wil je toch niet voor vervelende betaalverrassingen komen te staan tijdens je reis? Lees dan snel verder, want in deze blog vind je handige tips en advies over betalen in het buitenland!

Wanneer komt een creditcard van pas?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten in welke situaties een creditcard handig is. Veel reizigers nemen altijd een Mastercard of Visa card mee op reis. Meestal zul je tijdens de voorbereidingen van je reis al een paar keer gebruik maken van je card. Veel buitenlandse bedrijven werken niet met iDeal, waardoor het betalen met een creditcard de enige optie is.

Ook op reis zal je ervaren dat op sommige momenten een creditcard echt nodig is. Bijvoorbeeld bij het huren van een auto, scooter of boot. Naast dat je in sommige situaties niet zonder kunt, zorgt het bij je hebben van een alternatief voor je bankpas ook voor financiële zekerheid. Met een creditcard op zak heb je namelijk wereldwijd altijd een geldig betaalmiddel.

Zorg ervoor dat je jouw creditcard altijd op een andere plek bewaard dan je andere spullen. Wordt je daypack gestolen? Dan heb je altijd nog je de backup in je backpack zitten. Zo heb je altijd beschikking tot geld en dat is een fijn gevoel als je op reis bent!

Creditcard zonder inkomen, kan dat?

Veel (jonge) reizigers beschikken niet over een vast inkomen of voldoen niet aan de inkomenseis van creditcardmaatschappijen. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend als je deze handige betaalkaart nodig hebt om je reis voor te bereiden. Of als je er gewoon graag een mee op reis wilt. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede prepaid creditcards verkrijgbaar. Deze kan iedereen aanschaffen. Meer informatie over het aanvragen hiervan en andere tips over reizen zonder creditcard vind je op https://www.alleszondercreditcard.nl/.