citytrips met de auto

Deze 3 citytrips kun je gewoon met de auto doen!

Je hoeft jouw citytrip echt niet altijd te starten op Schiphol. Met de auto zijn tientallen toffe steden binnen handbereik én je maakt er direct een leuke roadtrip van! Misschien heb jij al een eigen auto of beschik je over een lease auto, zoals de populaire Toyota Aygo private lease waarmee je ook in de stad prima rond kunt rijden. Het is dan zonde als je jouw auto niet optimaal benut. Dit zijn 3 gave steden voor een citytrip waar je in minder dan 10 uur naartoe rijdt. Ga je tas maar alvast inpakken!

Maak een roadtrip naar Berlijn

In Berlijn valt voor ieder wat wils te beleven. Zo heb je hier een bruisend nachtleven, tal van interessante bezienswaardigheden en hele mooie musea. Daarnaast kun je fantastisch shoppen in de Duitse hoofdstad. Breng zeker een bezoek aan de East Side Gallery en het Wall Museum. Dit is het langste overgebleven stuk van de Berlijnse muur en is meer dan 1300 meter lang. Cultuurliefhebbers mogen het Museuminsel niet overslaan. Dit eilandje ligt in de rivier de Spree en beschikt over 5 verschillende interessante musea, waaronder het bekende Pergamonmuseum. Vanuit de meeste Nederlandse steden is het nog geen 700 kilometer rijden naar Berlijn. Hier doe je over het algemeen zo’n 6,5 uur over.

Met de auto naar Praag

Praag ligt een stukje verder, op zo’n 900 kilometer afstand van Nederland. Zonder files rij je dit in ongeveer 9 uur. Praag is een prachtige stad die je gemakkelijk te voet kunt ontdekken. Neem zeker een kijkje bij de burcht van Praag, wat één van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld is. Tegenwoordig is het kasteel de residentie van de president van Tsjechië. Je kunt online alvast kaartjes kopen zodat je niet in de rij hoeft te staan. De Lennon-wall is een bekende muur vol met graffiti, ontstaan in de jaren ’80 als eerbetoon aan John Lennon. Tjsechië is sowieso een aanrader, en dit land wordt dan ook steeds populairder onder Nederlandse toeristen.

Citytrip naar Brugge

Wil jij niet al te ver rijden maar er toch even helemaal tussenuit? Dan is het Belgische Brugge een fantastische bestemming. Afhankelijk van waar je in Nederland woont is het zo’n 200 tot 300 kilometer rijden naar deze historische Belgische stad. Het valt aan te raden om Brugge te ontdekken op de fiets. Tijdens een fietstocht met gids kom je langs de Burg en de Markt, passeer je de mooie grachtjes, het pittoreske Begijnhof en nog veel meer.

Blijf jij liever in Nederland? Check dan deze top 10 Nederlandse steden.