citytrip moskou

Citytrip Moskou – Ontdek deze wereldstad!

Zou je het niet leuk vinden om je vrienden te vertellen dat je naar Moskou bent geweest? Iedereen zal het reuze interessant vinden om te horen hoe het daar is. We horen en zien regelmatig iets over Moskou, maar bijna niemand is er ooit geweest. Vroeger in de communistische tijd kon je er niet vrij rondlopen, gelukkig kan dat nu wel. Het Rode Plein is de meest bekende plek in Moskou. Moskou heeft echter zoveel meer te bieden dan alleen deze plek, daar vertellen we je graag meer over.

bezienswaardigheden Moskou

Kremlin

We horen hier vaak wat over in het nieuws. Dit is dan ook een plek die je zeker niet mag missen! Het maakt niet uit of je kort of lang in Rusland verblijft, dit moet je zeker gezien hebben. Het is een historische plek die ook wel het hart van de stad wordt genoemd. Het Russische parlement bevindt zich hier, maar je vindt hiernaast ook een congresgebouw, theater en diverse musea. Hoe cool zou het zijn om je vrienden te vertellen dat je daar bent geweest? Gaaf toch?

Mausoleum en Poesjkinmuseum

Lenin was een erg belangrijk persoon in de geschiedenis van Rusland. Het gebalsemde lichaam van deze leider vind je hier. Het behoort tot de populairste toeristische plekken van de stad. Ben je meer een liefhebber van kunst? Bezoek dan zeker eens het Poesjinmuseum. Bekende werken van de grootste kunstenaars aller tijden vind je hier terug. Vincent van Gogh mag natuurlijk niet ontbreken en ook zijn kunstwerken vind je hier terug.

Ballet en theater

Rusland staat er om bekend erg goed te zijn met ballet en theater. Het is werkelijk prachtig om dit zelf te ervaren. Het beste kun je hiervoor terecht in het Bolsjojtheater. Dit is het grootste theater van Moskou en je vindt hier altijd de beste voorstellingen. Je vindt hier verschillende soorten theater en ballet. Bekend is bijvoorbeeld quadriga. Allerlei stijlen zijn hier echter vertegenwoordigd. Liefhebbers hiervan zal het zeker bevallen. Ben je nog nooit naar een voorstelling geweest? Doe dit zeker eens, je zal er geen spijt van krijgen.