Bij welke luchthaven in België kan ik het goedkoopst parken

Bij welke luchthaven in België kan ik het goedkoopst parken?

De parkeertarieven voor parkeren op luchthavens in België zijn de afgelopen jaren flink gestegen. De gemiddelde prijs voor parkeren bij de luchthavens in België zijn aanzienlijk meer gestegen dan de parkeerprijzen in Nederland en Duitsland. Als je reiziger vliegen vanaf België is in sommige gevallen voordeliger, maar hoe zit het met de parkeertarieven? In dit artikel vertellen wij meer over de goedkoopste luchthaven van België om te parkeren.

Op welke luchthaven is parkeren het goedkoopst

Als je online parkeertarieven van luchthavens in België gaat vergelijken dan kom je tot de conclusie dat parkeren bij Antwerp Airport het voordeligst voor tot 3 dagen, bij meer dan 8 dagen kan je goedkoper parkeren op luchthaven Charleroi. Het duurste vliegveld van België voor parkeren is Luik Airport.

Tips om te besparen op parkeren bij de luchthaven

Parkeerplaats reserveren

Tegenwoordig kun je gemakkelijk online zoeken naar een parkeerplek bij de luchthaven. Vlieg je bijvoorbeeld vanaf luchthaven Charleroi dan kan je zoeken op “parkeren luchthaven Charleroi” om vervolgens verschillende parkeeraanbieders met elkaar te vergelijken. Op deze manier kan je zelf de voordeligste parkeerplaats bij de luchthaven alvast boeken. Online boeken zorgt ervoor dat je altijd een stuk goedkoper uit bent.

Vermijd schoolvakanties

Reizen tijdens schoolvakanties is sowieso al duurder, maar wist je dat de parkeertarieven ook hoger liggen tijdens deze periodes? Als je in deze periodes op vliegvakantie gaat betaal je dus niet alleen extra voor je vliegtickets en accommodatie, maar ook voor het parkeren van je auto.

Kies voor een luchthaven in Duitsland

Als het gaat om parkeren zijn de luchthavens in Duitsland het voordeligst. Gemiddeld betaal je enkele tientjes minder als je parkeert bij een Duits luchthaven in vergelijking met de luchthavens in Nederland en België. Als je voordelig uit wilt zijn kan je dus het beste vliegen vanaf een Duitse luchthaven en je auto daar voordelig parkeren.