Bezienswaardigheden van Madrid

Bezienswaardigheden van Madrid op een rijtje

Je weet het zeker, Spanje gaat dit jaar jouw vakantiebestemming worden. Barcelona dat ken je nu ondertussen wel. Je wilt nu graag andere steden uitproberen. Gelukkig zijn er veel leuke steden in Spanje. Madrid bijvoorbeeld is een geweldige stad waar je niet snel op uitgekeken bent.  Madrid behoort dan ook niet voor niets tot de grootste en populairste steden van Europa. Maar wat zijn de leukste bezienswaardigheden van Madrid?

Madrid is een stad waar je veel kunt beleven. Het maakt niet uit of je nou een liefhebber bent van culturele uitstapjes of juist van stappen houdt. In Madrid valt er echt een hele hoop te beleven. Deze enorme Spaanse stad biedt voor ieder wel wat wils.

Madrid is zeer geschikt voor kunstliefhebbers

Ben je een liefhebber van kunst? Madrid biedt zeker uitkomst. Met de vele prachtige museums  kom je hier als kunstliefhebber niets tekort. Zeer bekend is het Museo del Prado. Dit is één van de bekendste musea ter wereld. Hier vind je schilderijen van grote kunstenaars en daarnaast ook beelden, munten en nog veel meer interessante dingen. Je zal hier zeker ogen en oren te kort komen. Absoluut de moeite waard om te bezoeken. Naast dit museum zijn er ook tal van andere musea te bezichtigen.

Je vermaken kan uitstekend in Madrid

Houd je er van om een avondje uit te gaan? Ga dan eens naar Gran Via. Je vindt op de Broadway van Madrid vele hotels, winkels, theaters en bioscopen. Daarnaast kun je hier natuurlijk ook prima uitgaan. Je vindt hier veel authentieke plekjes waar je één of meerdere drankjes kunt nuttigen. Deze plek zal je zeker goed bevallen. Je vindt hier zowel oude panden als moderne nieuwe plaatsen. Absoluut de moeite waard om eens te bezoeken!

Relaxten of de markt bezoeken

Ben je een liefhebber van shoppen? Je moet dan zeker eens op zondag naar El Rastro gaan. Dit is een ontzettend grote markt die bestaat uit vele verschillende wegen. Voornamelijk verkopen ze hier kleding, maar daarnaast kun je hier ook terecht voor eten, boeken, antiek en allerlei kunst. Er hangt hier een zeer gezellige sfeer. Wanneer je genoeg hebt gelopen kun je genieten van tapas en een drankje. Er zijn hier namelijk ook veel leuke plaatsen om een drankje te doen en hapje te nuttigen.

Binnenkort Madrid bezoeken? En ben je nog op zoek naar een accommodatie? Op Akomgo.com vind je vele vakantiehuizen in de buurt van Madrid!