Bezienswaardigheden Valencia

Bezienswaardigheden Valencia: de 5 leukste!

Valencia is een Spaanse stad met vele bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een citytrip naar deze prachtige stad. Uit de vele bezienswaardigheden hebben wij een selectie gemaakt van vijf bezienswaardigheden die je écht gezien moet hebben als je Valencia bezoekt.

1. Ciudad de las Artes y las Ciencias

Bovenstaande naam van dit prachtige culturele complex is in het Nederlands “de Stad van Kunst en Wetenschap”. Het complex is gelegen aan de drooggelegde Turia rivier van Valencia en bestaat uit 7 bijzondere gebouwen. Het bevat onder andere het mooiste aquarium van Spanje, een IMAX theater, waterschapsmuseum, evenementenhal en een planetarium. Een bezoekje aan Ciudad de las Artes y las Ciencias is dan ook zeker de moeite waard en staat bij ons stipt bovenaan.

2. Park ‘Jardines de Turia’

Het park ‘Jardines de Turia’ is een park van bijna 9 kilometer land. Het bijzondere is dat het aangelegd is in de drooggelegde Turia rivier. De tuinen van het park vormen een belangrijk recreatiegebied voor de stad Valencia.

Kathedraal van Valencia

3. Kathedraal van Valencia

Het kathedraal van Valencia trekt jaarlijks enorm veel bezoekers naar deze culturele Spaanse stad. Het kathedraal is gelegen aan het plein Plaza de la Virgen. Het kathedraal bevat ook een museum met onder andere werken van o.a. de Heilige Graal en Goya.

4. Torres de Serranos

Deze imposante en bezienswaardige 14e eeuwse toegangspoort in de voormalige stadsmuren was vroeger de hoofdingang naar de stad. Ook is het mogelijk om de stadspoort te beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad.

5. Mercado central

Tot slot is de Mercado central een echte aanrader. Deze overdekte versmarkt is verrassend leuk om te bezoeken. Loop rond over de markt en laat je verrassen door het lekkere eten op de markt. Deze markt is te vinden in het oude centrum van Valencia.

Meer lezen over bezienswaardigheden in Spanje? Ga naar EasySpanje.nl voor meer informatie over bezienswaardigheden in de verschillende regio’s in het prachtige vakantieland!