Bezienswaardigheden Nederland

Bezienswaardigheden Nederland die de moeite waard zijn

Ondanks het relatief kleine oppervlak van Nederland is ons land erg gewild als vakantie- of stedentripbestemming. Waar we in het verleden vooral bekend stonden om het land van het gedoogbeleid en de dijken, is dat de laatste jaren steeds minder de hoofdattractie geworden. Nederland is een land waar veel historie en traditie te vinden is, maar ook de prachtige natuur en leuke parken worden steeds bekender bij toeristen.

De hoofdstad: Amsterdam

Amsterdam. De stad van de grachten en mooie herenhuizen. Vergeleken met bijvoorbeeld Berlijn een relatief kleine en compacte stad, waar je als toerist elke dag weer iets nieuws kan ontdekken. Het museumplein biedt plek aan een aantal grote musea, het Leidseplein en omgeving is de ideale plek voor een hapje eten of uitgaan, en rondom de Dam is dé place to be als je van shoppen houdt. Dan zijn er natuurlijk ook nog de wallen en de vele coffeeshops die elk jaar weer vele toeristen trekken. Naast de meest voor de hand liggende bezienswaardigheden in de hoofdstad zijn er ook andere geweldige locaties te vinden zoals bijvoorbeeld De Hallen in de Kinkerbuurt. Heerlijk eten bij verschillende tentjes, kunst én alternatieve films op één plek. Wat wil je nog meer?

kinderdijk

Historische locaties

Nederland heeft een breed scala aan historische locaties en bezienswaardigheden. Eigenlijk te veel om op te noemen. Een erg bekende is het Anne Frank Huis in Amsterdam. Dit museum zit naast het Achterhuis, de schuilplaats waar Anne Frank en haar familie zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben verschuild. In 2018 trok het museum ruim 1,26 miljoen bezoekers. Een kleine greep uit andere historische locaties die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn: het Willet-Holthuysen museum, de Zaanse Schans, Fort Sint-Pieter, de Kinderdijk, de Naarden-Vesting, Stadhuis Gouda, en Hunebedden Borger en omgeving.

Bloemenpark Keukenhof in Lisse

Leuke activiteiten

Voor iedereen is er wel wat leuks te vinden in Nederland. De combinatie van historische en moderne activiteiten zorgen voor een gevarieerde lijst aan activiteiten die je met enthousiasme doen vervullen. De markthallen in Rotterdam zijn erg in opkomst bij de toerist. Het is een mooie plek waar je de verschillende geuren van gerechten kan opsnuiven en waar een opgetogen sfeer hangt van mensen die een gezellige dag hebben. Bloemenpark Keukenhof in Lisse is een ultieme lente-ervaring voor bezoekers. Het park organiseert verschillende activiteiten en bloemenshows en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Ook de rondleidingen van FloraHolland zijn erg populair.

Excursies

Vooral voor de mensen die een stedentrip maken zijn excursies erg interessant. Spannende en leuke tripjes worden aangeboden voor een scherpe prijs. Op deze manier kan je veel van Nederland zien in korte tijd. Een voorbeeld van een aangeboden excursie is een combinatie-dag van de bloemenveiling FloraHolland, een kaasboerderij en Keukenhof. Een andere excursie is de Zaanse Schans, Volendam en Marken in een half/één daagse trip. Inclusief in deze excursies zijn vaak de toegangskaartjes voor de musea en rondleidingen op de Zaanse Schans en de boottrip naar Marken. Excursies naar de tulpenvelden en windmolens zijn ook altijd nog ongekend populair.

Amusement parken nederland

Amusement parken

Waterparken en pretparken zijn er genoeg te vinden in Nederland. Misschien wel het bekendste amusementspark van Nederland is Madurodam in Den Haag. Bezoekers kunnen hier Nederlandse steden, historische locaties en ondernemingen (zoals de Haven van Rotterdam) van dichtbij in miniatuur bewonderen. Voor de toerist die Nederland in één dag probeert te zien is dit dé perfecte plek. Je kan op de foto met alle hotspots van Nederland. Een ander bekend park is de Efteling in Kaatsheuvel. Dit is een uniek attractiepark met een sprookjesachtige sfeer. Voor jong én oud valt hier veel te beleven. Er zijn attracties, sprookjesachtige voorstellingen en veel themagebieden waar je doorheen kan wandelen. Voor de dierenliefhebbers zijn Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn en Beekse Bergen Safari Park in Tilburg het ultieme dagje uit.

veluwezoom

Genieten van de Nederlandse natuur

Nederland heeft veel parken, tuinen en wateren waar je de prachtige Nederlandse natuur kan bewonderen. En geloof het of niet, er zijn zelfs tal van Nationale Parken waar de bezoeker zijn ogen uit kan kijken. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Nationaal Park Veluwezoom in Rheden, De Hoge Veluwe Nationaal Park, Kennemerduinen aan de Noordzee, Nationaal Park de Biesbosch, en het Goois Natuurreservaat. Daarnaast heeft Nederland ook stranden die zeer geliefd zijn. Denk bijvoorbeeld aan de stranden van: Egmond aan Zee, Noordwijk aan Zee, Vlissingen, Zandvoort, Wijk aan Zee, Scheveningen, Katwijk aan Zee en Bloemendaal.

rotterdam bezoeken

Unieke locaties

De Haven van Rotterdam is het grootste haven- en industriecomplex van Europa en kan daardoor gerekend worden onder één van de uniekste locaties in Nederland. Ons land dient al jaren als dé overslag locatie voor het Europese binnenland. Er worden verschillende rondleidingen aangeboden om een kijkje te nemen in deze enorme haven. Leerzaam én leuk! Naast de Deltawerken en de Afsluitdijk is ook de Polder de moeite waard om te bekijken. De manier waarop de waterstand in ons land kunstmatig beheerd wordt is uniek en zeer interessant. Voor de toerist die oprecht geïnteresseerd is in Nederland is het zeker een aanrader om een rondleiding te doen.

Typisch Nederlands

Elk land heeft wel een aantal tradities, gewoonten en gerechten die als ‘typisch’ voor dat land zijn bestempeld. Als we aan Nederland denken ontkomen we niet aan de haring met uitjes en zuur. En dan vooral het beeld van de haring bij de staart pakken en dan naar binnen schuiven. Wat we ook als typisch kunnen bestempelen zijn de Nederlandse Deltawerken en de Afsluitdijk. Door Al Gore weet nu immers de hele wereld: als het waterpeil excessief stijgt gaat Nederland als eerste ten onder. De manier waarop ons kleine kikkerland zichzelf al eeuwen beschermd tegen het water is dus van grote interesse voor de buitenwereld. Als laatste typische bezienswaardigheden zijn er natuurlijk de kaasboerderijen en traditionele vissersdorpjes zoals Volendam en Marken die zeker de moeite waard zijn.