beste reisverzekering

Hoe vind je nu de beste reisverzekering voor jouw reis?

Je gaat op vakantie: heerlijk. Lekker luieren op het strand of toch een actieve vakantie in de bergen? Wat jij ook gaat doen, je hebt er zin in!
Je bereid waarschijnlijk de laatste dingen voor jouw reis voor, zoals het inpakken van jouw koffer of de laatste paspoort check. Of misschien ook helemaal niet en laat je je verrassen voor wat er komen gaat op vakantie. Hoe dan ook, jij wilt genieten op vakantie. Je wilt je niet druk maken om onverwachte gebeurtenissen tijdens jouw vakantie. Je wilt dat alles goed is geregeld, zelfs de onverwachte dingen. Daarom sluit jij natuurlijk een reisverzekering af! Wat dit nu precies is en wat de beste reisverzekering is? Lees het hier!

Wat is een reisverzekering nu precies?

Een reisverzekering is, de naam zegt het al, een verzekering voor wanneer jij op reis gaat. Deze verzekering dekt onder andere schade, verlies of diefstal van je bagage. Ook ben je verzekerd bij (onverwachte) ziektekosten die je in het buitenland maakt en bij opsporings- of reddingsacties.

Ziektekosten in het buitenland kunnen voorkomen wanneer je op vakantie ziek wordt en naar een dokter of het ziekenhuis moet.
Een reddings- of opsporingsactie komt maar zelden voor bij mensen die op vakantie gaan. Echter kunnen deze praktijken weldegelijk een keer nodig zijn. De kosten voor deze acties lopen enorm op mocht je ze ooit een keer nodig hebben. Daarom is het goed om deze zaken voor te zijn en je hiervoor te laten verzekeren.

Bovenstaande zaken zitten, meestal, in de standaard dekking van een reisverzekering. Je kan je ook aanvullende laten verzekeren. Met een aanvullend pakket kun je je voor meerdere zaken, goederen of ziektekosten preventief dekken. Zo bestaat er bijvoorbeeld het aanvullende pakket ‘extreme sporten’. Dit aanvullende pakket is handig om af te sluiten als jij gaat bergbeklimmen of duiken. Hiervoor ben je namelijk niet standaard verzekerd vanuit je (basis)reisverzekering.

Je kan dus je reisverzekering volledig aanpassen aan jouw wensen en eisen. Je hebt twee verschillende reisverzekeringen: de kortlopende en doorlopende reisverzekering.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering biedt zekerheid en rust tijdens jouw vakantie. Je bent goed voorbereid op onverwachte gebeurtenissen die veel verrassingen of hoge kosten met zich mee kunnen brengen. Je wilt je vakantie niet in de soep laten lopen en dingen snel en gemakkelijk afhandelen tijdens jouw reis. Dit doe je door een passende reisverzekering af te sluiten.

Het verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering

Het verschil in de soorten reisverzekeringen zit hem vooral in de duur van de verzekeringen. De kortlopende reisverzekering is voor een korte periode geldig. Bij de meeste verzekeraars geldt dat de kortlopende reisverzekering voor drie weken aaneengesloten geldt. Daarnaast is de kortlopende reisverzekering bedoeld voor een specifieke reis.

Een doorlopende reisverzekering verzekert je het hele jaar door. Je gebruikt de doorlopende reisverzekering wanneer je vaker in het jaar op vakantie gaat. De doorlopende reisverzekering verzekert je op vakanties, weekendjes weg en stedentrips het gehele jaar door.

Reisverzekeringen vergelijken

Hoe vind je nu de beste reisverzekering voor jou? Wij adviseren om reisverzekeringen te vergelijken met elkaar. Dit kan snel en gemakkelijk door een vergelijkingstool hiervoor te gebruiken. Zo zet je jouw selectie reisverzekeringen naast elkaar en laat de tool in één oogopslag zien welke reisverzekering het beste bij jouw wensen en eisen past.