beste reistijd bali

Beste reistijd bali – Wanneer kan je het beste bali bezoeken?

Wie wil nou niet vertoeven op Bali met een heerlijke cocktail in zijn of haar hand kijkend naar de adembenemende omgevingen aldaar? Maar wanneer kun je het Indonesische eilandje nou het best bezoeken? De beste tijd om Bali te bezoeken hangt voornamelijk af van het weer, en of het hoog- of laagseizoen is. Dat laatste heeft invloed op de totale prijs van jouw accommodatie.
f

Beste reisperiode

Het hoogseizoen is gedurende de maanden juli en augustus. Maar ook tijdens de Paasvakantie en Kerstmis/Nieuwjaar is het relatief druk. Het eiland gaat alleen van druk naar drukker. De beste periode om Bali te bezoeken zijn de maanden april, mei, juni en september, vlak voor en vlak na het hoogseizoen. Het is er gedurende die tijd nog droog en iets minder vochtig. Daarbij is het vaak zo dat kamerprijzen en villaverhuur 25 tot 50% goedkoper zullen zijn in vergelijking met het hoogseizoen.

Wil je weten hoelang het vliegen is naar Bali? Check hier de vliegtijd naar Bali!

Korting

Een ander voordeel is dat meer winkels gedurende deze periode meer kortingen aanbieden, en zijn de restaurants er minder druk. In dit tussenseizoen is Bali dus een stukje relaxter. Oktober is overigens ook zo slecht nog niet. Het regent er namelijk nog steeds veel minder dan in de maand november.

Activiteiten

Deze maanden zijn ook de beste voor watersportactiviteiten zoals: duiken, surfen, snorkelen, etc. Het water is er helder en het is er relatief rustig. Ook bij verschillende attracties op Bali begeven zich in deze tijden minder mensen. Denk hierbij specifiek aan familieparken en andere toffe activiteiten om te ondernemen zoals raften, de dierentuin van Bali, het vogelpark, waterbom, het safaripark en het Ubud apenwoud.

Ben je van plan om het eiland te verkennen en de leukste bezienswaardigheden te zien, tempels te bezoeken of een dagtocht te maken? Dan zijn deze maanden ook perfect om Bali eens een bezoekje te brengen! En niet te vergeten, over het algemeen is het verkeer en de drukte op de wegen in het midden seizoen een stuk draaglijker. Vooral in Legian, Kuta en soms zelfs Seminyak zijn de smalle straatjes op bepaalde tijden van de dag namelijk vol met motorfietsen en auto’s in het hoogseizoen.

Sommige toeristen zijn er dol op en zouden zich geen andere vakantie kunnen voorstellen. Maar, als je wat meer van de rust houdt, dan zijn Legian en Kuta in het hoogseizoen misschien niet de beste keuze voor jou.