Belgische Ardennen

Ontstress in de Belgische Ardennen

Wil je er even tussenuit maar heb je geen zin in een lange vlieg- of autoreis? Dan zijn de Belgische Ardennen een goed idee! Vanaf Amsterdam sta je binnen drie uurtjes in het midden van de Ardense rust en de indrukwekkende natuur. Dit zijn onze beste tips om tot rust te komen in de Belgische Ardennen.

Heksenwandelroute

In Ronse start aan de rand van het Muziekbos de Heksenwandelroute. Je auto parkeer je aan de horecazaak aan de start. Houd er wel rekening mee dat dit een onbewaakte parking is. Verzeker je voor vertrek dat je autoverzekering ook schades door derden, zoals een kras op je portier, dekt. Zo laat je je auto met een gerust gevoel achter op de parking. Daarna duik je het bos in en word je langs steile bergen en groene wandelpaden gevoerd. De wandeling loopt langs spoorlijn 87, die je van Flobecq naar het prachtige dorpje Ellezelles voert. In de dorpskern kom je even op adem op een terrasje. Dit zal nodig zijn want erna volgt de Fortuinberg, een loodzware beklimming die je de volgende dag gegarandeerd kuitpijn bezorgt. Na de inspanning volgt de beloning: in het Muziekbos geniet je van een verkoelende schaduw en sprookjesbomen. Deze wandeling van 14 kilometer in de Vlaamse Ardennen zal nog lang blijven nazinderen.

Wandeling in het Hertogenwald

Deze wandeling voert je 8 kilometer lang door de Hoge Venen. De start van de wandeling ligt aan Natuurcentrum Haus Ternell, waar je een informatiecentrum vindt. Aan de overkant van de weg duik je de bossen in en volg je het groene kruis. De wandeling is een lus door het woud, waar je ver weg bent van de buitenwereld en waar je één wordt met de natuur. Op de heenweg loop je langs de Helle, waarna je de verlaten snelweg oversteekt en de terugweg richting Getzbach aanvangt. Je passeert even langs een oude spoorwegbedding maar het grootste deel van de tijd zie je enkel bomen en bos. Een steile klim op het pad naar Haus Ternell kondigt het einde van deze wandeling aan.

Houffalize – Achouffe – Houffalize

Vanuit Houffalize wandel je makkelijk naar Achouffe, de thuishaven van het bier La Chouffe. Deze wandeling zorgt voor prachtige panoramische vergezichten over Houffalize, Mont en Achouffe. Deze vergezichten worden afgewisseld met steile beklimmingen en veel bos. In het midden van de route geniet je van een heerlijk La Chouffe biertje op het terras van de brouwerij. De echte bierliefhebbers boeken een brouwerijbezoek met degustatie. De terugweg zal gegarandeerd een stuk makkelijker gaan. Na de tussenstop in Achouffe voert de wandeling van 13 kilometer je via Chapelle St. Joseph terug naar Houffalize.