backpacken italie

Backpacken door Italië; 4 must-sees!

Je hoeft helemaal geen 12 uur lang in een vliegtuig te zitten voor een tof backpack avontuur. Zo is Italië een heerlijke backpackbestemming dicht bij huis. Je kunt hier naartoe met het vliegtuig, de auto, camper en zelfs de trein voor een duurzame vakantie. Het valt wel aan te raden om een auto te huren in Italië zelf als je niet met de auto van huis vertrekt, bijvoorbeeld met een fly drive Italië, zodat je op je eigen tempo het land kunt ontdekken.

Rome ontdekken tijdens het backpacken

In Rome valt zo gigantisch veel te ontdekken dat je deze historische stad echt niet over mag slaan tijdens je backpackreis door Italië. De stad voelt aan als één groot openluchtmuseum. Bezoek het Colosseum dat vroeger plaats bood aan 65.000 toeschouwers, bewonder de Trevifontein en verwonder je over het Pantheon. In Vaticaanstad vind je een groot aantal bijzondere kerken waaronder de grote Sint-Pietersbasiliek, het geestelijk centrum van de Katholieke kerk en de residentie van de Paus. Deze kerk is gebouwd op het vermoedelijke graf van Petrus.

Backpackers in Florence

Florence ligt in Toscane en is één van de bekendste culturele steden van Europa. Het is de bakermat van de renaissance en hier zijn veel historische figuren geboren of ze hebben hier gewoond, zoals Leonardo da Vinci, Galileo Galilei en Michelangelo. Breng hier zeker een bezoek aan het wereldberoemde kunstmuseum Uffizi, het fantastische Palazzo Vecchio en de Galleria dell’Accademia waar het originele beeldhouwwerk ‘David’ van Michelangelo tentoongesteld wordt.

Elba: een paradijslijk eiland

Sardinië, Sicilië en Capri zijn de bekendste Italiaanse eilanden, maar ken jij Elba al? Dit eiland ligt voor de kust bij Toscane en heeft heel veel waterpret, rust en natuur te bieden. Ga hier zeker een dagje touren, bijvoorbeeld langs de westkust van het eiland. Dit is het minst toeristische gedeelte en je vindt hier voornamelijk rotsstranden en kliffen. Capoliveri is een authentiek Italiaans dorp waar je vanaf iedere hoek een schitterend uitzicht hebt over Elba. Bestel een lekkere Aperol Spritz en geniet op een van de terrasjes van een smakelijke Italiaanse maaltijd.

Cinque Terre on a budget

Cinque Terre in de regio Ligurië is wereldberoemd vanwege de kleurrijke vissersdorpjes. Je maakt hier een prachtige route langs de kust en onderweg kom je langs de vijf vissersdorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Hier vind je vele terrasjes, restaurants, bruisende boulevards, strandtenten en zonnige zandstranden. Een aanrader is de Cinque Terre Trekking Card. Hiermee krijg je toegang tot het Parco Nazionale delle Cinque Terre, kun je gebruik maken van alle wandelpaden en van de bus (ATC) tussen de verschillende dorpjes.

De grenzen van Italië zijn sinds 3 juni weer geopend.