wintersport tips

7 tips voor de beginnende wintersporter

Begint het bij jou al te kriebelen als je denkt aan de wintersport? Steeds meer mensen kijken er echt naar uit om dan even weg te gaan. Je hoeft er meestal niet eens ver voor te reizen. Maak daarom ook tijd voor deze leuke onderbreking en ontdek nu de 7 wintersport tips voor de beginnende wintersporter.

Wintersport tips op een rijtje

De wintersport, een periode met veel sneeuw en veel plezier, daar kijkt toch iedereen naar uit zou je denken? Met onze tips in ieder geval wel!

Boek op tijd

Het eerste wat je gaat doen, is op tijd boeken. Steeds meer mensen boeken al ruim van tevoren en het zou toch zonde zijn als je niet weg kunt gaan omdat je hotel of appartement vol is? Als het je op een bepaalde bestemming goed bevalt, kun je maar beter zo vroeg mogelijk reserveren.  

Kleding uitkiezen

Tijdens de wintersport draag je speciale kleding, je moet natuurlijk wel warm gekleed zijn! Zorg dat je je kleding op tijd hebt gescoord, deze hoeft niet nieuw te zijn, ook tweedehands kleding is goed.

Materialen voor wintersport

Wat heb je nodig tijdens de wintersport? Dat is afhankelijk van wat je gaat doen tijdens de wintersport. Gelukkig hoef je het materiaal niet altijd te kopen, je kunt het ook van anderen lenen of je kunt het op de bestemming huren.

Veilig reizen

Hoe ga je naar de wintersportbestemming? Het is belangrijk dat je denkt aan je veiligheid. Als je met de auto gaat is het goed om na te gaan of je al winterbanden en sneeuwkettingen hebt. Laat de auto voordat je gaat ook nog goed nakijken.

Skipassen

Wat zijn de kosten van de skipassen? Hoeveel heb je er nodig? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan maar zoek alles voordat je vertrekt uit. Je kunt een dagkaart kiezen, maar ook een gezinskaart bijvoorbeeld. Bereken wat het voordeligste is voor jou.  

Lessen

Als je voor de eerste keer gaat skiën is het goed dat je lessen volgt, dan leer je de belangrijkste technieken namelijk van een professional.

Genieten

Een laatste tip die wij je mee willen geven is blijf genieten. De wintersport krijg je onder de knie met vallen en opstaan, geniet van dat heerlijke moment om er samen tussenuit te zijn!