leukste pretparken Nederland

7 leukste pretparken in Nederland

Het is altijd leuk om een pretpark te bezoeken in Nederland. Het is echt een dagje uit voor veel mensen. Je kan er veel plezier en vermaak hebben. Het is leuk voor jong en oud! Vooral als het mooi weer is, is het leuk om een pretpark te bezoeken. Het pretpark is een populair fenomeen. Iedereen is vrolijk en je waant je soms net in een sprookjeswereld.

Let wel op dat het dan veel drukker kan zijn dan op een regenachtige dag. Het ligt er maar net aan waar je van houdt. Je kan op veel websites van de pretparken zien hoe druk het is in welke periode. Zo weet je een beetje wat je te wachten staat als je een pretpark bezoekt. Het leuke van een pretpark waar veel waterplezier te beleven is, is dat je deze wel eigenlijk met mooi weer moet bezoeken. Kijk wat voor jou zwaarder weegt.

Leukste pretparken Nederland

Hieronder staan de 7 leukste pretparken in Nederland op een rijtje.

7. Familiepark Drievliet

Familiepark Drievliet ligt in Den Haag en is geschikt voor jong en oud. Het park begon ooit als een landhuis met speeltuin. Maar het is nu een stuk uitgebreider. Je hebt er vier achtbanen en twee waterattracties.

6. Avonturenpark Hellendoorn

Er was eens een park die opende zich in 1936… Want zo oud is Avonturenpark Hellendoorn al! Toentertijd was er een theehuis met wat kermisattracties. Tegenwoordig is het een volwaardig Avonturenpark te noemen. Er zijn veel attracties bijgekomen, zoals achtbanen en wildwaterbanen.

5. Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in Slagharen. Dit pretpark is ooit begonnen als vakantiepark waar mensen op Shetland pony’s konden rijden. Het heette toen ook nog Ponypark Slagharen. Je kan tegenwoordig ook nog een ritje maken op een pony. Het thema met paarden is doorgetrokken in de attracties van het park. Zo is het park in een Wilde Westen stijl gebouwd. Je hebt er de Thunderloop achtbaan, The Free Fall en de Wild West Adventure waterattractie.

4. Duinrell

Duinrell, daar kikker je van op! Dat is al een oude slogan. Het waterpretpark is heel bekend in Nederland, bijna iedereen is daar wel een keer geweest. Het is een paradijs als je van water en waterglijbanen houdt. Het Tikibad is hét tropische zwembad van Nederland. Je ziet hier glijbanen die je nog nooit zo gezien hebt! Duinrell zit in Wassenaar.

3. Julianatoren

Dit is hét pretpark om naartoe te gaan met jonge kinderen. Het pretpark ligt vlakbij Apeldoorn en het is een heel kindvriendelijk pretpark. Dat is goed toeven voor het hele gezin!

2. Walibi Holland

Into achtbanen? Dan is Walibi Holland de plek waar je moet zijn. Dit immens populaire pretpark heeft ontzettend veel achtbanen. Voor elke waaghals staat wel een nieuwe uitdaging te wachten. De Goliath, Space Shot, Sound en Express zijn namen van de meeste populaire achtbanen en attracties.

Walibi Holland organiseert ook elk jaar een Halloween feest in het park. Het hele park is dan omgetoverd tot een groot spookfestijn. Je kan zelf verkleed gaan en je onderdompelen in deze wereld. Schrik niet!

1. De Efteling

De Efteling is het populairste pretpark van Nederland. Het pretpark ligt in Kaatsheuvel en is al in de jaren ’30 gebouwd van de 20ste eeuw. Het pretpark is dus ook al ontzettend oud! En om de zoveel tijd komen er weer nieuwe attracties in het pretpark. Het pretpark heeft een goede combinatie van attracties voor jonge kinderen en volwassenen. Daarom is dit park uitermate geschikt om met het hele gezin te bezoeken. De populairste attracties zijn de Droomvlucht, Python en het Kasteel van Doornroosje. Tickets bestellen voor de Efteling met korting? Via deze link ontvang je korting op je tickets!