reis naar Tanzania

7 hoogtepunten van een reis naar Tanzania

Overweeg je een rondreis door Tanzania? Wat een fantastisch idee. Dit prachtige land in het oosten van Afrika herbergt ontzettend veel adembenemende natuur (én bijzondere cultuur): je vindt er de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, en in de nationale parken – waarvan Serengeti het bekendst is – leven duizenden indrukwekkende beesten. Weten welke bezienswaardigheden je echt niet mag missen tijdens een reis door deze republiek? Check onze 7 hoogtepunten.

Hoogtepunt #1: Dar es Salaam

Dar es Salaam is niet meer de officiële hoofdstad, maar wel de grootste stad van Tanzania. In tegenstelling tot wat de naam – ‘Stad van de Vrede’ – doet vermoeden, is dit geen vredige plek, maar juist een hectische havenstad en metropool, met massa’s mensen en druk verkeer. Verrassend genoeg is de stad óók gezegend met mooie stranden, en zijn eilanden en natuurparken nabij.

Hoogtepunt #2: Nationaal Park Lake Manyara

Uiteraard moet je op vakantie in Tanzania een aantal nationale parken bezoeken. Wat dacht je van een wildreservaat dat bekendstaat om de vele trekvogels die naar het mega-meer komen, waar ook nijlpaarden leven? De vrij dichte bebossing rondom het Nationaal Park Lake Manyara herbergt ook vele andere dieren, zoals leeuwen, luipaarden en apen.

Hoogtepunt #3: Mto wa Mbu

Vanaf het Manyarameer kun je gemakkelijk een cultureel uitstapje maken naar het dorpje Mto wa Mbu. Ontmoet de lokale bevolking en ontdek hun gebruiken, koop hun souvenirs en proef hun bananenbier, en krijg een beeld van hoe het echte dagelijkse leven in Tanzania – een samentrekking van Tanganyika en Zanzibar – eruit kan zien.

Hoogtepunt #4: Nationaal Park Serengeti

Eén van de meest bijzondere safaribestemmingen in Afrika is het Nationaal Park Serengeti, met haar sensationele wildernis en eindeloze vlaktes waar je heel goed wilde dieren kunt spotten. Naast de Grote Vijf leven hier onder andere gazelles, zebra’s, hyena’s en buffels. De streek is beroemd om de migratie die elk jaar rond oktober plaatsvindt.

Hoogtepunt #5: Ngorongoro Krater

De Serengeti omvat naast het gelijknamige nationale park ook de Ngorongoro Krater: een uitgestrekt landschap dat de thuisbasis is van enorm veel wilde dieren. Rijd langs de kraterwand omhoog voor een indrukwekkend uitzicht over de enorme krater en daal vervolgens af naar beneden, waar talloze dieren leven. Ga op safari om leeuwen en flamingo’s te zien!

Hoogtepunt #6: Kilimanjaro

Een letterlijk hoogtepunt van Tanzania is de Kilimanjaro, ofwel het dak van Afrika. Deze iconische berg is met bijna 6.000 meter de hoogste van het continent en is één van de populairste bezienswaardigheden in het land. Het beklimmen van deze drie vulkanische bergen is echt iets om van je bucketlist af te strepen.

Hoogtepunt #7: Zanzibar

Op vakantie moet je natuurlijk ook relaxen… Dus ga voor een ultieme Afrikaanse strandvakantie naar Zanzibar, een eilandparadijs met witte zandstranden, groene palmbomen en turquoise zeewater. Maak een wandeling bij zonsondergang, onderneem activiteiten en dwaal door de straatjes van de hoofdstad Stone Town, met z’n winkeltjes, markten en moskeeën.