7 goedkoopste landen Europa

7 goedkoopste landen Europa

Veel mensen gaan tegenwoordig op reis, en kiezen er vaak voor om buiten Europa te reizen. Veel mensen vergeten hoe mooi Europa eigenlijk is. Ook vinden veel mensen Europa vaak erg duur. Toch valt dat erg mee. Er zijn veel landen in Europa die veel goedkoper zijn dan je denkt. Het is er vaak spotgoedkoop, en iets te eten en drinken kost dan ook niet veel. In onderstaand artikel vertellen wij jou wat de 7 goedkoopste landen in Europa zijn. Zo kun je heerlijk reizen in Europa voor weinig geld en nieuwe dingen ontdekken. Als je daarnaast ook nog profiteert van vroegboekkorting bij Kras reizen kan je al helemaal voor een prikkie op vakantie!

Macedonië

1. Macedonië

Ten noorden van Griekenland licht Macedonië, een land dat nog niet zo bekend is. Het is niet zo groot en het toerisme is er pas net in opkomst. Wil je dus naar een geweldig mooi land, waar het nog niet al te duur is? Denk dan eens aan Macedonië. Wel moeten wij jou erbij vermelden dat de lokale bevolking nog niet zo gewend is aan toeristen, maar dit maakt het des te leuker. Je wordt op een bijzondere en erg vriendelijke manier ontvangen. Twee erg mooie plekken om te bezoeken zijn Ohrid en Skopje. Daarnaast is het eten en drinken er erg goedkoop. Zo kun je met zijn tweetjes al genieten van een uitgebreide lunch voor minder dan 5 euro. Daarnaast is het overnachten er ook niet duur. Je kunt dus voor weinig geld genieten van een vakantie in Macedonië.

Bulgarije

2.Bulgarije

Bulgarije mag je niet overslaan. Allereerst is het een land dat beschikt over vele historische monumenten en nationale parken, welke ook nog eens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Daarnaast grenst het aan de zwarte zee. Je kunt daar dus genieten van het strand, de natuur en cultuur. Je kunt hier voor zo’n €0,25 een brood en een kop koffie kopen. Wil je dus naar een prachtig land waar je niet veel uit hoeft te geveb? Ga dan zeker naar Bulgarije.

Litouwen

3.Litouwen

Litouwen is een land wat nog niet echt bekend staat als toeristische trekpleister. Je kunt hier heerlijk eten en naar de kapper voor nog geen €5,00. Als dit al zo goedkoop is, dan zal de rest het ook wel zijn. Perfect dus om goedkoop te genieten van een prachtig land.

Hongarije

4.Hongarije

In Hongarije kunt je overnachten voor ongeveer €10,- en kun je een heerlijk 3-gangen diner scoren voor weinig geld. Daarnaast kun je er genieten van de prachtige natuur. Hongarije wordt niet voor niets steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers.

Slowakije

5.Slowakije

In Slowakije kun je echt tot rust komen en daarna genieten van een 3-gangen diner voor max €6,-. Tevens beschikt dit land over veel natuur en kun je hier echt genieten van alle schoonheid die dit land te bieden heeft.

Portugal

6.Portugal

Portugal is erg arm en daardoor ook niet duur om te bezoeken. Het is een van die zuidelijke landen waar het  nog echt goedkoop is in vergelijking met Spanje en Italië. Bovendien is het ook nog eens een land wat prachtig mooi is en perfect voor een strandvakantie.

Albanië

7.Albanië

Dit land is rijk aan cultuur en historie. Je kunt er voor weinig geld overnachten en eten. Daarnaast staat Albanië bekend om de oude cultuur en historie. Wil je spotgoedkoop genieten van een prachtig vakantieland? Dan is Albanië een echte aanrader.