5 tips voor veilig backpacken

5 tips voor veilig backpacken

Ga je binnenkort backpacken? Het is belangrijk dat je dan continu alert bent op je veiligheid. Wij geven je vijf tips om veilig te backpacken. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus lees de tips door en geniet van de trip!

Tip 1: Belangrijke papieren

Backpacken is een groot avontuur, zorg dat je je belangrijke papieren altijd bij de hand hebt. Het advies is om meerdere kopieën te maken van je documenten (paspoort, bankpas en verzekeringspasje). Bewaar de kopieën op een andere plek dan de originele papieren. Het zou kunnen dat je spullen kwijtraakt of wordt bestolen, wat je uiteraard niet hoopt. Het is dan erg handig dat je de kopieën hebt en deze kunt laten zien.

Tip 2: Hostels

Veel mensen die backpacken slapen in hostels. Je komt hier in contact met nieuwe mensen en hoort reisverhalen van anderen. Hoe is het echter gesteld met je privacy? Let er op dat je je spullen goed beveiligt! Je kunt een slotje maken op je koffer of backpack, hiermee voorkom je dat anderen bij jouw spullen kunnen. Een eenvoudige oplossing is een kabelslot of een cijferslot.

Tip 3: Aanmelden Ministerie van Buitenlandse Zaken

Als je gaat backpacken is het belangrijk dat je bent aangemeld bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Je gaat er niet vanuit, maar er kan altijd wat gebeuren in het land waar je gaat backpacken. Het is belangrijk dat de overheid weet waar je bent, wanneer noodzakelijk kunnen zij je van hulp voorzien.

Tip 4: Reisverzekering

Welke reisverzekering heb je afgesloten om te backpacken? Let goed op in welke landen de reisverzekering geldig is en hoelang. Lees de voorwaarden door of neem contact op met de verzekeringmaatschappij, zodat je zeker weet dat je goed verzekerd bent en veilig kunt backpacken.

Tip 5: Geld meenemen

Geld meenemen is sowieso verstandig, denk dan aan je bankpas, maar ook aan contant geld. Er zijn plaatsen waar je alleen contant kunt betalen. Let op, een extra tip: bewaar je bankpas en contant geld afzonderlijk van elkaar. Stel dat één van de twee gestolen wordt…

Veilig backpacken begint hier!

De hoogste tijd om je spullen te pakken als je gaat backpacken. Bovenstaande tips helpen je om veilig op pad te gaan! Wil je meer tips voor het backpacken? Ga naar Backpackenzuidamerika.nl  voor meer informatie.