Limburg

5 Tips voor een leuk dagje uit in Limburg

Wil je er een leuke dag uit in Limburg van maken? Deze provincie is altijd erg in trek voor uitjes. Dat komt door leuke steden zoals Maastricht, aantrekkelijke plaatsjes zoals Valkenburg en leuke attracties zoals het Drielandenpunt. Er is echter nog zoveel meer te doen, dat we je graag een paar leuke tips geven.

Een dagje tot rust komen

Limburg is vooral heel geschikt om te relaxen. Dat kan je bijvoorbeeld doen in een spa wellness in Limburg. Het is natuurlijk wel heel lekker om te badderen en voor jezelf te laten zorgen. Niet alleen kan je je hoofd even lekker leegmaken. Ook kan je lichamelijk weer helemaal in topconditie komen door een dagje voor je te laten zorgen. Dit is misschien wel precies wat je nu nodig hebt.

De attractieparken

Limburg is ook een provincie die vol met attractieparken zit. Of jouw voorkeur nu bij een pretpark of juist bij een dierentuin ligt, maakt daarbij niet uit. Het is zelfs zo dat je ook parken hebt waar beide worden gecombineerd. Het is daarnaast ook fijn om te weten dat er verschillende parken voor verschillende doelgroepen zijn. Zo is er bijvoorbeeld ook voldoende te doen voor kinderen. Je kan er gemakkelijk een gezinsdag van maken.

Voor als het regent

Het kan natuurlijk ook weleens voorkomen dat je met wat minder weer te maken hebt. Dan is het fijn om te weten dat je ook indoor van alles kan doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een dagje op de skipiste in Landgraaf. Daarnaast zijn de grotten en gangen natuurlijk altijd aantrekkelijk en spannend. Zo kan je dus zelfs bij slecht weer van alles beleven. Je kan er zeker van zijn dat het een gezellige tijd zal worden.

De geschiedenis opsnuiven

Limburg is ook een provincie waar veel geschiedenis ligt. Zo kan je bijvoorbeeld de oude mijnen gaan ontdekken. Deze zijn vele tientallen jaren belangrijk voor zowel Limburg als de rest van Nederland geweest. Het is dus zeker ook aantrekkelijk om eens te bekijken hoe zwaar en gevaarlijk de mijnwerkers het eigenlijk hadden onder de grond.

Het drielandenpunt

Het is tot slot ook leuk om naar misschien wel het bekendste punt van de provincie te gaan. Het gaat dan natuurlijk over het drielandenpunt. Het is bijzonder om met zo’n klein rondje om een paal in één keer drie landen bezocht te hebben met elkaar. Dat moet je gedaan hebben.