fietsvakantie

5 tips voor een geslaagde fietsvakantie

Een fietsvakantie is natuurlijk hartstikke leuk door de vele prachtige fietsroutes die ons land rijk is. Maar hoe zorg je nu voor een geslaagde fietsvakantie. Zodat het echt genieten is! Wij hebben de beste tips voor een fietsvakantie natuurlijk weer voor je verzameld.

Omdat je bij een fietsvakantie altijd grotere afstanden fietst. Dat maakt een goede voorbereiding nog belangrijker. Je wilt je geen zorgen over zadelpijn, een gevallen telefoon of een route die niets aan je vakantie toevoegt maken. Logisch, daarvoor stap je ook niet op de fiets!

1. Voorkom zadelpijn na een dagje fietsen

Na een lange dag fietsen kun je behoorlijk veel last van zadelpijn krijgen. Een nachtmerrie voor iedereen die wilt genieten van een fietsvakantie. Omdat de vakantie hierdoor echt in het water kan vallen! Gelukkig kun je er veel aan doen door het juiste zadel te kiezen. Het kiezen van de juiste zadel is overigens echt maatwerk. Iedereen is anders! Het is in ieder geval belangrijk dat je de juiste materialen en vorm kiest en een goede rechte houding op de fiets hebt.

2. Kies voor een goede telefoonhouder

Help! Je dure telefoon is uit de houder gevallen! Zonde, jammer en eigenlijk was het met goede telefoonhouders allemaal te voorkomen! Daarom is het kiezen voor een goede hogere kwaliteit telefoonhouder essentieel. Zodat je dure telefoon tijdens je fietsvakantie niet uit de houder valt met alle andere gevolgen van dien. Het kan je vakantie namelijk behoorlijk in het water laten vallen. Ook telefoonhoesjes werken trouwens prima om je kostbare telefoon te beschermen.

3. De mooiste fietsroute vinden en fietsen

Er zijn tal van mooie fietsroutes te vinden in Nederland. Van een route door bossen, een stad of prachtige landweggetjes. Met veel bezienswaardigheden en de mooiste stops om even bij te komen. Om geen van deze fietsroutes te missen heb je de fietsrouteplanner die je kunt downloaden en gebruiken! Deze zal je dan ook bijzonder veel opleveren omdat je de mooiste plekken zal ontdekken.

Tip: ga op fietsvakantie in de buurt van deze mooiste natuurgebieden van Nederland en kom helemaal tot rust!

4. Een normale stadsfiets is goed genoeg

Een elektrische fiets is helemaal niet nodig om van je fietsvakantie te genieten. Ook een normale stadsfiets is goed genoeg. Waarbij je veel kunt doen om het trappen lichter te maken en eveneens volop te genieten. Door je bagage goed te verdelen, in de juiste en vooral beste houding te fietsen en vooral door gedurende de fietsvakantie op mooie plekken te stoppen en genieten!

5. De fiets mag de trein weer in

Sinds enige tijd mag je de trein weer in met de fiets. Dit is prettig als je verder van huis wilt genieten van een fietsvakantie of de terugweg lekker wilt ontspannen. Het heeft dus veel voordelen en meer plezier!