5 tips om veilig te reizen in corona tijd

5 tips om veilig te reizen in corona tijd

Na een lange onzekere periode door het coronavirus in Nederland is het vanaf 15 juni 2020 weer mogelijk om te reizen naar diverse Europese landen. Veel reisliefhebbers kunnen niet wachten om op vakantie te gaan. Maar waar moet je op letten als je in corona tijd op vakantie gaat? In dit artikel geven wij 5 tips om veilig te reizen!

Op zoek naar een veilige vakantiebestemming voor dit jaar? Ga naar www.last-minute-vakanties.nl voor voordelige last minute vakanties!

Tip 1. Check het reisadvies

Voordat je vertrekt is het ontzettend belangrijk om het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te bekijken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken hanteert vier verschillende gradaties voor vakantiebestemmingen, namelijk:

  • Code groen: In dit land zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Je kunt veilig afreizen naar deze bestemming.
  • Code geel: Op deze bestemming zijn veiligheidsrisico’s van kracht die afwijken van wat je in Nederland gewend bent. Het is dan ook belangrijk om je goed voor te bereiden en extra oplettend te zijn.
  • Code oranje: Er zijn ernstige veiligheidsrisico’s in dit land, waardoor geadviseerd wordt om alleen te reizen indien dit echt noodzakelijk is.
  • Code rood: De veiligheidsrisico’s op de bestemming zijn zo hoog dat wordt afgeraden om te reizen. Bij code rood zijn de risico’s zo hoog dat er voor reizigers een levensbedreigende situatie kan ontstaan. Niet reizen dus.

De reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn niet bindend. Ongeacht welke code geldt blijft het je eigen verantwoordelijkheid om wel of niet op reis te gaan. Wel is het belangrijk om bij een negatief reisadvies je reisverzekeraar of reisorganisatie te raadplegen.

Tip 2. Mondkapje dragen

Het dragen van een mondkapje is (tijdelijk) bij veel reisorganisaties verplicht. Een mondkapje dragen is dan ook absoluut aangeraden. In veel landen is dit zelf verplicht. Voor iedereen die in corona tijd op vakantie gaat is het dus verstandig om voldoende mondkapjes mee te nemen.

Tip 3. Handen wassen

De afgelopen maanden hebben we met zijn allen in Nederland ongekend veel onze handen gewassen. Tijdens het reizen wordt dit nog wel eens vergeten, terwijl je handen wassen zo ontzettend belangrijk is om het coronavirus tegen te gaan. Was op vakantie dus ook geregeld je handen. Voor de zekerheid is het verstandig om desinfecterende handgel mee te nemen, zodat je altijd je handen kunt reinigen.

Tip 4. Afstand houden

We raken met zijn allen steeds meer gewend een de 1,5 meter samenleving, waarin we momenteel verkeren. Ook tijdens het reizen is het belangrijk om voldoende afstand te houden. Probeer altijd 1,5 tot 2 meter afstand te houden.

Tip 5. Check de corona regels van je bestemming

De corona regel- en wetgeving verschillen enorm per vakantiebestemming. Daarom is het verstandig om goed te checken welke maatregelen er genomen worden in het land waar je op vakantie gaat.