romantische steden nederland

5 romantische steden in Nederland

Voor een romantisch weekendje weg met je geliefde hoef je echt niet naar het buitenland of naar een luxe spa. Ook in eigen land is de keuze reuze wat betreft romantische bestemmingen en steden. Ze zitten ook nog eens verspreid door heel het land, dus je hoeft nooit ver te rijden.

1. Maastricht

Maastricht

Maastricht ligt natuurlijk in Limburg en is een prachtige en zeer romantische stad. Er zijn vele kleine steegjes en straatjes waar je samen doorheen kunt slenteren en allerlei verschillende boetiekjes waar je binnen kunt kijken. Daarnaast heeft de stad een rijke geschiedenis en zijn er veel mooie, karakteristieke gebouwen. Alles in deze stad is op loopafstand van elkaar verwijderd, wat het nog eens extra aangenaam maakt.

2. Middelburg

Middelburg

Ook in deze stad vind je vele historische gebouwen die zorgen voor een romantische sfeer voor jou en je partner. In het centrum zijn veel verschillende pleinen waar je gezellig kunt terrassen en een hapje kunt eten. Daarnaast ligt deze stad natuurlijk niet ver van het strand af en kun je samen een romantische strandwandeling maken.

3. Amersfoort

Amersfoort

Amersfoort klinkt misschien niet als een logische optie voor een weekendje weg, maar is toch zeker de moeite waard. Het is heel knus waardoor het erg romantisch is. Daarnaast zijn er vele grachtjes, historische wijken, smalle zijstraatjes en gezellige pleintjes. Alles wat je nodig hebt voor een romantisch weekendje weg dus!

4. Utrecht

Utrecht

Dit is de meest centrale stad van Nederland en dus voor iedereen gemakkelijk te bereiken. Utrecht is door de mooie grachten en panden een sfeervolle stad. Er zijn kleine steegjes met restaurantjes waar je heerlijk samen kunt eten, maar je kunt ook op het terras zitten aan een gracht. Beklim samen de Domtoren voor een prachtig uitzicht over de stad of maak een rondvaart door de stad.

5. Amsterdam

Amsterdam

Oké, het is misschien een beetje standaard, maar Amsterdam is nou eenmaal een hele romantische stad. Samen varen door de grachten of hand in hand lopen door de smalle straatjes. Er zijn meer dan voldoende eetgelegenheden waar je samen heen kunt of je kunt lekker gaan picknicken in het Vondelpark. Deze stad heeft veel karakter en geschiedenis en is hartstikke romantisch.