5 Redenen om Zuid-Afrika nog dit jaar te bezoeken

5 Redenen om Zuid-Afrika nog dit jaar te bezoeken

Heb je je vakantie voor dit jaar nog niet geboekt omdat je geen keuze hebt kunnen maken uit al die verschillende verre bestemmingen? Reisorganisatie Sable Tours heeft het je makkelijk gemaakt door 5 redenen om dit jaar nog een reis naar Zuid-Afrika te maken op een rijtje te zetten.

Neushoorn in Zuid-Afrika

1. De geweldige safari’s die je kunt maken in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een groot aantal (privé) wildparken waar je op safari kunt gaan om de Big 5 te zien. Oog in oog komen te staan met een olifant of leeuw, wie wil dat nu niet? Een safari is een spannende activiteit, en het is onbeschrijfelijk indrukwekkend om dieren die je normaal alleen in een dierentuin ziet in hun natuurlijk omgeving tegen te komen.

Bruisend Kaapstad

2. Bruisende steden zoals Kaapstad of Johannesburg

Kaapstad is met recht al een paar keer gekozen als mooiste stad ter wereld. De ligging, de interessante geschiedenis en het lekkere weer maken van Kaapstad een populaire bestemming die je het hele jaar door kunt bezoeken.  Maar ook Johannesburg heeft toeristen veel te bieden. Een bezoek aan Zuid-Afrika is niet compleet zonder dat je het Apartheid Museum hebt gezien. Maak in Johannesburg ook een township tour of neem een kijkje bij een van de levendige kunstmarkten.

Wijnlanden Afrika

3. Het heerlijke eten en drinken

Zuid-Afrika staat bekend om de kwaliteitswijnen die het land produceert. In de Wijnlanden in de omgeving van Kaapstad vind je een groot aantal wijnboerderijen waar je de wijnen kunt proeven. De wijnen komen natuurlijk het best tot hun recht bij een heerlijk diner. De Zuid-Afrikaanse keuken is van hoog niveau en kent vele smakelijke gerechten. Het land is een écht vleesland, maar aan de kust kun je ook genieten van een fantastisch zeebanket.

4. De afwisselende landschappen

‘De hele wereld in een land’ is een omschrijving die vaak wordt gebruikt voor Zuid-Afrika. En dat klopt, want het land heeft prachtige verschillende landschappen. Van ruige kusten, tot hoge bergtoppen, uitgestrekte open vlaktes en zelfs een woestijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in Zuid-Afrika.

5. De vriendelijke bevolking

Zo afwisselend als de landschappen zijn, is ook de bevolking, die bestaat uit verschillende stammen, blanken, kleurlingen en mensen met een Indische achtergrond. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen, ze zijn trots op hun mooie land. Toon belangstelling en maak een praatje met ze en je wordt beloond met een stralende lach.