oktoberfest munchen

5 redenen om het Oktoberfest te bezoeken

Het Oktoberfest bezoeken? Dat is toch pas over 8 maanden? Dat klopt, maar wij verheugen ons er nu al op! Door de enorme populariteit is het trouwens ook verstandig om ver van tevoren een accommodatie te boeken als je dit jaar nog het feest wilt bezoeken!

De Oktoberfesten van München is het grootste volksfeest ter wereld. Het feest gaat door vanaf de eerste zaterdag na 15 september tot het eerste weekend van oktober. Het Oktoberfest is wereldwijd enorm populair, ook steeds meer Nederlanders gaan jaarlijks naar deze gezellige feesten bij onze oosterburen.

Jaarlijks bezoeken ruim 6 miljoen feestgangers over de hele werelde het Oktoberfest, wat vooral draait om bier drinken. Oktoberfesten worden door de enorme populariteit op meerdere plekken over de hele wereld gehouden, maar het Oktoberfest in Munchen blijft toch de enige waar je echt een keer geweest moet zijn als je zin hebt in een feestje. (met veel, heel veel, bier!) In dit artikel geven wij 5 redenen waarom je dit jaar nog in de biertenten op de Münchense Theresienwiese tussen bezoekers in leuke dirndls en stoere lederhosen moet gaan feesten!

oktoberfest bezoeken

1. Oktoberfestbier

Het extra lekkere en sterke Oktoberfestbier is wereldberoemd. Het bier smaakt erg lekker en is speciaal voor dit feest gebrouwen. Bij het Oktoberfest is het trouwens traditie dat bier alleen wordt geschonken in bierpullen van 1 liter. Naast de extra grote hoeveelheden, is ook het alcoholpercentage een stukje hoger. Zo heeft Oktoberfestbier een alcoholpercentage van 6%. Naast alcoholhoudend bier is er ook gewoon alcoholvrij bier, frisdrank en fruitsap aanwezig voor degenen die liever geen alcohol drinken.

2. Beierse gerechten

De traditionele Beierse gerechten zijn nergens zo lekker als op het Oktoberfest in München. Traditionele gerechten die je tegenkomt zijn: wurst, hänchen, schweinshaxe, pretzel, lebkuchenherz en verschillende koude hapjes. Als je het oktoberfest bezoekt moet je zeker bovenstaande Beierse specialiteiten geproefd hebben.

3. Schaamteloos in klederdracht

Op het Oktoberfest kan je simpelweg niet komen zonder Beierse klederdracht. Om bij de oktoberfestgangers te horen moeten vrouwen een dirndl dragen, dit is een soort jurk. Mannen dragen op het Oktoberfest allemaal een lederhosen.

4. Jaarlijkse uitje met vrienden

Het Oktoberfest is geweldig om jaarlijks heen te gaan met een vaste groep vrienden. Breng samen met je vrienden een gezellige tijd door. Bier drinken, lekker gek doen en om de 2 minuten proostend de bierpullen tegen elkaar tikken.

5. Vroege sluitingstijd

Veel bezoekers van het Oktoberfest beginnen al vroeg in de middag met drinken. Wat ervoor zorgt dat de meeste bezoekers rond een uur of elf in de avond naar huis gaan. Voor velen is de vroege sluitingstijd iets goeds, zeker als je aan het einde van de dag nog amper op je benen kan staan. Voor de echte feestbeesten, die ook nog wel een biertje extra lusten, zijn er vele afterparty’s in de stad waar je tot de late uurtjes kan door feesten.