5 populaire festivals in Europa

5 populaire festivals in Europa

Het is bijna zover: het festivalseizoen gaat weer beginnen. Een seizoen met veel muziek, leuke mensen, mooi weer en een lekker drankje. Ben jij een groot liefhebber van festivals en lijkt het je leuk om dit jaar naar een festival in het buitenland te gaan? Bekijk dan deze 5 populaire festivals in Europa!

1. Tomorrowland

Wanneer: 19 tot 28 juli
Waar: Boom, België

Tomorrowland is één van de meest populaire muziekfestivals ter wereld. Het festival staat bekend om de geweldige elektroshow en line-up met dj’s als Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike en Tiësto. Naast de muziek zijn de stages en lasers die gebruikt worden bij de optredens van de artiesten ook heel indrukwekkend.

2. Sziget Festival

Wanneer: 7 tot 13 augustus 2019
Waar: Boedapest, Hongarije

Sziget wordt met het jaar populairder, mede doordat er van alles te beleven is en door de grote artiesten in de line-up. Hierbij kun je denken aan artiesten als Ed Sheeran, Post Malone en Twenty One Pilots. Naast grote artiesten treden er veel opkomende en alternatieve artiesten op, waardoor er muziek is voor iedereen. Wanneer je even zin hebt om iets anders te doen, ben je ook nog eens binnen no-time in het stadscentrum van Boedapest. Kortom: er is genoeg te doen!

3. Primavera Sound

Wanneer: 30 mei tot 1 juni 2019
Waar: Barcelona, Spanje

Als je een liefhebber bent van alternatieve muziek, is Primavera Sound echt wat voor jou! Het festival staat namelijk in het teken van verschillende muziekstijlen met een line-up dat uit de beste alternatieve en underground artiesten bestaat. Naast alternatieve artiesten treden er ook grootste hiphop artiesten op, zoals Future en Cardi B. Ook heb je kleinere stages voor elektronische muziek als je daar een groot fan van bent. Primavera Sound is dus een festival waar je kunt genieten van veel verschillende muziekstijlen!

4. Creamfields

Wanneer: 22 tot 25 augustus 2019
Waar:
Daresbury, Engeland

Ben jij een groot fan van elektro muziek? Dan is Creamfields zeker het bezoeken waard! Het festival is een van de grootste dance muziekfestivals ter wereld en heeft een line-up met veel verschillende EDM artiesten. Dat betekent dus dat er lekker veel gedanst kan worden.

5. Roskilde Festival

Wanneer: 29 juni tot 6 juli 2019
Waar:
Roskilde, Denemarken

Bij het bezoeken van Roskilde Festival kun je genieten van verschillende muziekgenres, zoals rock, pop, rap en dance muziek. Op het festival is van alles te doen. Van het luisteren naar grote artiesten op de main stages tot het zwemmen in een meer en bezoeken van tentoonstellingen. Het bijzondere aan Roskilde is dat de opbrengst van het festival naar goede doelen gaat. Het festival is dus helemaal niet commercieel gericht, maar trekt wel veel bezoekers.

Reisverzekering

Ben jij van plan om één van deze festivals te bezoeken? Denk er dan ook aan om een reisverzekering af te sluiten. Vergelijk hier verschillende reisverzekeringen om te kijken hoe je je het beste kunt verzekeren tijdens je trip naar het festival!