wat te doen in amsterdam deze winter

5 leuke dingen om te doen in Amsterdam deze winter

Amsterdam bezoeken is het hele jaar door een echte aanrader. In onze prachtige hoofdstad is altijd wel wat te beleven. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden om te doen. Ook tijdens de wintermaanden is er genoeg te doen in Amsterdam. Vraag je jezelf af wat te doen in Amsterdam deze winter? Lees dit blog met 5 leuke dingen die je kunt doen!

Tip 1. Bezoek De Hallen

De Hallen is oorspronkelijk een tramremise, maar tegenwoordig is dit een cultureel centrum. Dit is eigenlijk altijd een aanrader om te bezoeken, maar zeker in de winter als je niet buiten in de kou wilt lopen. Je vind in De Hallen allerlei leuke restaurants, marktjes, winkels en kroegjes.

Tip 2. Het lichtfestival

Tijdens de donkere wintermaanden worden jaarlijks grachten en straten in Amsterdam verlicht met lichtjes. Deze prachtige kunstwerken met lichtjes van internationale ontwerpers, artiesten en architecten moet je echt gezien hebben deze winter. Het Amsterdam Light Festival is dit jaar van 28 november tot 19 januari.

Tip 3. Schaatsen

Schaatsen hoort natuurlijk bij de winter. Je hoeft niet geluk te hebben dat de grachten bevroren zijn om te schaatsen. Je kan in Amsterdam namelijk in de wintermaanden altijd schaatsen bij ICE Amsterdam.

Tip 4. Bezoek de Dam

Voor de wintermaanden wordt de Dam, het centrale plein van Amsterdam, enorm versierd. Op het plein vind je een gigantische kerstboom van maar liefst 20 meter en meer dan 40.000 LED-lampjes. De Dam bezoeken is dus zeker de moeite waard in het donker.

Tip 5. High wine

Genoeg van de kou? Of is het enorm slecht weer? Dan is een high wine in Amsterdam natuurlijk erg leuk en gezellig. Lekker warm genieten van een wijntje en lekkere hapjes met vrienden of familie is natuurlijk erg leuk!