5 Handigste items voor gasten die komen logeren

5 Handigste items voor gasten die komen logeren

Een herkenbare situatie; Je vriend of een familielid moet nog terug reizen en het is al erg laat. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de gast vraagt of er nog een slaapplekje vrij is.

Logees kunnen onverwachts langskomen, of blijven logeren op een afgesproken dag. In beide gevallen wil je natuurlijk dat jouw gast comfortabel kan overnachten. Gelukkig zijn er een aantal handige items op de markt, waardoor je zonder moeite elke gast van een aangename slaapplek kunt voorzien.

Een opklapbed; meest praktische optie

Een snelle slaapplek voor je logee is gauw geregeld, maar wanneer je te kampen hebt met ruimtegebrek kan een logeerpartijtje lastig worden. De vloer is meestal niet zo geschikt en daarom bieden alternatieven zoals een luchtbed of slaapbank vaak een uitkomst.

Alhoewel deze alternatieven erg ruimtebesparend zijn, is er nog een optie die voor kleine ruimtes veruit de beste keus zal zijn, namelijk een opklapbed of vouwbed, waarvan bestetester.nl een aantal uitstekende modellen op een rijtje heeft gezet. Voordat je meteen naar je computer of laptop rent om een opklapbed aan te schaffen, is het goed om de belangrijkste specificaties door te nemen.

Horizontaal of verticaal uitklappen?

Afgezien van verschil in kwaliteit, kan je opklapbedden verdelen in bedden die horizontaal of verticaal uitklappen. Een test op basis van klanttevredenheid heeft aangetoond dat een horizontaal opklapbed de voorkeur krijgt boven een model dat verticaal uitgeklapt moet worden.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte is het doorgaans de meest verstandige keuze om een horizontaal uitklapbaar bed te kiezen, omdat je deze bedden als het ware kunt ‘dubbelvouwen’.

Tips bij de aanschaf

Er zit genoeg variatie in de kwaliteit en de prijs van alle opklapbedden. Het is niet de kwaliteit van een top boxspring. Over het algemeen genomen is het verstandig om een opklapbed te kiezen van een gerenommeerde producent of een slaapexpert.

Omdat je ongeveer 33% van de totale tijd op bed doorbrengt, is het slim om te controleren welk bed een goede nachtrust bevordert. Bedden- of slaapexperts kunnen vaak advies op maat geven, dus overweeg een gesprek met een professional, voordat je overgaat op de aanschaf!