5 redenen om te kamperen in Frankrijk

4 redenen om te kamperen in Frankrijk

Jaarlijks gaan enorm veel kampeerders op weg richting Frankrijk voor een kampeervakantie op een van de vele gezellige campings in het land van stokbrood en wijn. Frankrijk is een prachtig vakantieland voor bourgondiërs en gezinnen. Twijfel je over kamperen in Frankrijk? Wij geven je 4 redenen voor een kampeervakantie in dit geweldige land.

1.Fascinerende steden

Frankrijk staat bekend om de vele fascinerende steden, waaronder Parijs, Nice, Toulouse, Montpellier, Lille, Nantes, Lyon en Reims. Al deze steden moet je eens in je leven bezichtigd hebben. Helaas zal je geen camping vinden die in de buurt ligt van al deze steden. Frankrijk is een zeer uitgestrekt land, dus als je mooie steden wilt bezoeken dan moet je keuze’s maken. Welk gebied ga ik bezoeken? Wat is er te doen? En welke steden liggen in de buurt om te bezoeken?

2.Leuke en gezellige campings

In Frankrijk zijn er talloze leuke en gezellige campings te vinden, waaronder deze campings van Siblu in Frankrijk. De meeste campings zijn met zwembad, animatie, speeltuinen en nog veel meer faciliteiten. Naast deze familiecampings vind je ook genoeg rustige campings waar je kan genieten van de prachtige natuur. Wanneer je lekker tot rust wilt komen op een camping aan een kabbelend beekje, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. Op campings in Frankrijk heb je veelal ook de mogelijkheid om een bungalow, stacaravan of tent te huren. Op campings in Frankrijk heb je veelal ook de mogelijkheid om een bungalow, stacaravan of tent te huren. Ook zijn er campings met ruimte voor je eigen pop up tent.

3.Prachtige natuur

Je kent Frankrijk natuurlijk van die prachtige schilderachtige landschappen. Van adembenemende bergen en meren tot prachtige stranden en zee. Frankrijk heeft het allemaal! Als natuurliefhebber is er in Frankrijk genoeg te zien en te beleven. Alle gebieden in Frankrijk zijn zeer geschikt om een prachtige wandel-, fiets of motortocht te maken. Daarnaast zijn er ook veel outdoor-activiteiten zoals klimmen, kanoën of survivallen te doen.

4.Heerlijk klimaat

Frankrijk heeft een heerlijk klimaat voor iedereen. In het Zuiden is het een stuk warmer als in Nederland, waarin de temperaturen in het Noorden vergelijkbaar zijn met ons eigen landje. Hou je van warme temperaturen en zonnen op het strand? Dan is Zuid-Frankrijk het meest geschikte gebied. Voor natuurliefhebbers kan je gerust Noordelijker gaan kamperen.