tips voor parkeren bij het vliegveld

3x tips voor parkeren bij het vliegveld

Ga je op vakantie met het vliegtuig? Met de auto naar het vliegveld is voor de meeste mensen wel zo comfortabel. Maar wat komt daar allemaal bij kijken en waar moet je op letten? Hier lees je alles wat je moet weten als je de auto bij het vliegveld gaat parkeren.

1. Reserveer van te voren een parkeerplaats

Een vakantie plannen kan voor een boel stress zorgen, er moet van alles geregeld worden en je wilt niets vergeten. Bespaar jezelf onnodige stress en zorg ervoor dat je zo veel mogelijk van te voren al hebt geregeld. Wat betreft parkeren is het verstandig om op tijd een parkeerplaats te reserveren. Dan weet je zeker dat je met je auto terecht kunt en hoe veel geld je ervoor kwijt bent. Om parkeeraanbieders in de buurt van het vliegveld met elkaar te vergelijken, kun je gebruikmaken van handige vergelijkingswebsites. Daarop kun je bijvoorbeeld het overzicht bekijken voor parkeren Eindhoven Airport of parkeren Rotterdam Airport om te zien welke aanbieder de laagste tarieven heeft. Op de website kun je ook parkeermogelijkheden vinden voor vliegvelden in een van onze buurlanden, zoals Parkeren bij Zaventem Airport of Düsseldorf Airport.

2. Kies voor een passende parkeervorm

Door van te voren te reserveren kun je dus eenvoudig de goedkoopste optie uitzoeken en weet je precies waar je aan toe bent. Maar er zijn ook andere zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een parkeeraanbieder. Wist je bijvoorbeeld dat je vaak uit verschillende parkeervormen kunt kiezen?  De goedkoopste parkeerterreinen liggen meestal net iets verder weg van het vliegveld, maar in dat geval kun je gebruikmaken van een shuttle bus. Je laat dan je auto achter en de shuttle bus brengt jou en je bagage naar het vliegveld. Helemaal handig is de optie voor valet parking. Daarbij rijd je zelf naar het vliegveld en draag je de auto over aan een chauffeur. De chauffeur zorgt vanaf dan voor je auto en brengt deze naar het parkeerterrein. Jij kunt gewoon doorlopen naar je vertrekhal en verliest dus geen reistijd. Bedenk voor jezelf welke parkeervorm je het beste uitkomt en profiteer van de voordelen.

3. Dubbelcheck voor vertrek

Heb je eenmaal de juiste parkeerplaats gereserveerd, dan zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten. Ten eerste is het goed om op de dag van vertrek nog even de fileberichten van de route te checken. Doe dit ruim van te voren, zodat je genoeg tijd hebt om je planning aan te passen. Daarnaast is het belangrijk om je auto op de juiste manier achter te laten op de parkeerplaats. De meeste parkeerterreinen zijn goed beveiligd, maar zelf kun je ook helpen om een auto-inbraak voorkomen. Laat geen waardevolle spullen achter in je auto of zorg dat ze niet in het zicht zijn. Verder moet je je bedenken dat je na de vakantie ook nog terug naar huis moet rijden. Het is dus handig om te zorgen dat je genoeg brandstof hebt om in elk geval naar het dichtstbijzijnde tankstation te kunnen rijden. Alles gecheckt? Laat de vakantie maar beginnen.