3 redenen waarom je Namibië moet bezoeken

3 redenen waarom je Namibië moet bezoeken

Ben je aan het rondkijken naar Namibië Reizen? In dit artikel geven wij drie redenen waarom Namibië dubbel en dwars het bezoeken waard is! Namibië staat bekend om de prachtige rode zandduinen, adembenemende zoutvlakte Etosha Pan, wilde dieren en volksstammen.

Lees hieronder om ook overtuigd te raken om een reis naar Namibië te boeken.

Reden 1. Adembenemende sterrenhemel

Voor iedereen die wegdroomt bij een sterrenhemel is Namibië dé uitgelezen plek om naar de sterren te kijken. De sterrenhemel is hier echt adembenemend doordat het land weinig licht- en luchtvervuiling heeft en bijna altijd een heldere onbewolkte hemel. Tijdens je reis naar Namibië moet je zeker eens wegdromen bij de sterrenhemel bekijken.

Reden 2. Avontuurlijke safari

Een van de meest fantastische safari’s in Afrika kan je doen in het nationaal park Etosha. Zo’n safari zorgt voor avontuurlijke belevenissen die je nooit meer zal vergeten. Tijdens je safaris kun je leeuwen, olifanten, zebra’s en giraffen spotten. Tijdens de droge perioden vind je tijdens de safari de dieren vaak bij de waterbronnen in het park. Dit nationaal park staat naast de dieren ook bekend om de enorme zoutvlakte, genaamd Etosha Pan. Deze zoutvlakte is maar liefst 5000 vierkante meter. Dit nationaal park is dus zeker een uitstekende reden om Namibië te bezoeken.

Reden 3. Kajakken

Een unieke belevenis in Namibië is het maken van een kajaktocht. Rondom Pelican Bay en Walvis Bay in het westen van Namibië kan je een fantastische kajaktocht maken. Met een kajak en peddel maak je een prachtige tocht door de mooiste natuurgebieden. Onderweg kan je verschillende dieren in én boven water spotten. Denk aan zeehonden en dolfijnen, maar ook flamingo’s en pelikanen. Met een kajak kan je heel dicht bij dieren in de buurt komen, wat deze belevenis in de natuur van Namibië uniek maakt!