Kroatië

3 dingen die je gedaan moet hebben in Kroatië

Het kiezen van een leuke vakantiebestemming kan erg lastig zijn. Weet je nog niet waar je dit jaar naartoe wilt gaan op vakantie? Dan kun je eens kijken naar de mogelijkheden voor een vakantie naar Kroatië. Kroatië is een adembenemend mooi land, gelegen in de Balkan. Een groot voordeel is dat het land ligt aan de Adriatische zee. Je kunt dus dagen lang luieren aan het strand als je dit zou willen! Het klimaat is er aangenaam in de zomermaanden. Dit maakt het de perfecte plek om de zomer door te brengen! Als je dan een vakantie geboekt hebt, is het natuurlijk ook belangrijk om alvast te kijken naar de dingen die je er kunt doen. We hebben de leukste dingen om te doen in Kroatië voor je op een rijtje gezet!

Probeer de Kroatische keuken uit

Het eten in Kroatië is geweldig! De gerechten worden er gemaakt van de beste producten. Dit is iets waar een grote waarde aan wordt gehecht. Ook wordt er vaak lokaal ingekocht. We raden je met name aan om een visgerecht uit te proberen bij een van de kleine restaurants. Je kunt het beste een restaurant uitkiezen met een kleine menukaart dat zich specialiseert in specifieke gerechten. Daarnaast komt er ook veel van de Italiaanse keuken terug in de Kroatische keuken, dit komt door de ligging van het land.

Watersport

Zoals we eerder al vertelden ligt Kroatië aan de Adriatische zee. Dit maakt het de perfecte plek om in de zomer te gaan watersporten. Het water is er helder. Je kunt dus optimaal genieten van het leven onderwater wanneer je gaan duiken of snorkelen. Een populaire hotspot onder toeristen is het strand gelegen aan de stad Dubrovnik. Je kunt de benodigdheden huren bij lokale ondernemingen tegen een kleine prijs. Het is dan ook zeker de moeite waard!

Geniet van de natuur

De omgeving in Kroatië is erg afwisselend. je kunt er terecht voor de zee, meren, watervallen, maar ook bebossing. De flora en fauna in het land zijn met niets te vergelijken. Je kunt er voor kiezen om een van de acht nationale parken te bezoeken. Ze zijn makkelijk te bereiken en je bent er urenlang zoet. Je kunt ervoor kiezen om een tocht te boeken onder leiding van een local. Hou je erg van de natuur? Kies er dan voor om te overnachten op een camping Kroatië.