bezienswaardigheden parijs

12 bezienswaardigheden in Parijs

Naast het feit dat de stad Parijs zelf één grote bezienswaardigheid is (je komt hier altijd ogen tekort) heeft de stad een groot en divers aanbod aan andere bezienswaardigheden, musea en highlights.

In dit artikel vertel ik je over 12 geweldige bezienswaardigheden in Parijs zodat je een stedentrip Parijs alvast kunt voorbereiden.

De Eiffeltoren

Cliché? Totaal niet. De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs en Frankrijk en is een absolute must visit als je Parijs voor de eerste keer bezoekt.

Je kunt naar de Eiffeltoren reizen voor mooie foto’s maar het is ook mogelijk om naar boven te gaan. De toren heeft 3 verdiepingen:

  • De eerste verdieping is op 95 meter hoogte
  • De tweede verdieping is op 115 meter hoogte
  • De derde verdieping (top) is op 285 meter hoogte

Redactie tip: Wanneer het donker is zullen tussen 21:00 en 00:00 uur honderden lampen op de eiffeltoren een flikkereffect geven. Bezoek dan de Eiffeltoren!

Cathédrale Notre-Dame (Kathedraal van Onze Lieve Vrouwe)

Deze wereldberoemde kathedraal waar zelfs een Disney sprookje op is gebaseerd mag je niet missen als je Parijs bezoekt.

Wil je de Notre-Dame bezoeken? Ga vroeger in de ochtend, dan is het nog vrij rustig. De toegang tot deze kathedraal is gratis en hier maken jaarlijks zo’n 14 miljoen bezoekers gebruik van.

Arc de Triomphe

Deze 50 meter hoge triomfboog is de meest bekende ter wereld en ligt bovenaan de Champ d ‘Elysees. Je kunt de Arc de Triomphe bezoeken- en beklimmen. Met 284 treden ben je boven en heb je een prachtig uitzicht over een deel van Parijs.

De toegang is tot 26 jaar gratis voor EU burgers, de reguliere prijs is 9 euro.

Avenue des Champs-Élysées

Aan de voet van de Arc de Triomphe ligt de Av. des Champs-Élysées, een van de meest bekende (en dure) straten van Parijs. Het is een prachtige, brede straat met veel exclusieve winkels. Zeker leuk om een keer doorheen te wandelen. In de zijstraten zitten tal van boetiekjes en barretjes welke ook wat goedkoper zijn dan op de Champ D’Elysees zelf.

Sacré-Coeur Basiliek

De Basilique du Sacré-Cœur is de meest bekende basiliek in Frankrijk. De basiliek is gebouwd ter ere van de slachtoffers van de Pruisische oorlog (1870).

De basiliek staat op een heuvel wat tevens het tweede meest hoge uitzichtpunt over Parijs is. Je kunt de heuvel beklimmen per trap (237 treden) of gebruik maken van de kabelbaan.

Het Louvre

Het Louvre is één van de meest beroemde musea wereldwijd. Het gebouw is ooit als gebouwd als fort en pas in 1793 door Napoleon tot omgedoopt tot museum. Tegenwoordig heeft het museum een collectie van onschatbare waarde met als oogappeltje het meest beroemde schilderij ter wereld: de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci.

Paleis van Versailles

Met meer dan 700 kamers, +- 2100 ramen, 70 trappen en zo’n 350 schoorstenen is dit gebouw een indrukwekkend stukje architectuur. Daarnaast heeft het paleis 2100 beelden, 150000 graveringen, 6300 schilderijen en 5000 stukken decoratieve kunst.
Wil je dit met eigen ogen zien dan is het verstandig een rondleiding te boeken. Je gaat dan alle hoogtepunten af onder begeleiding van een gids.

Hotel des Invalides

Tussen 1677 – 1706 was het Hotel des Invalides een verblijfplek voor invalide soldaten. Tegenwoordig zit het Legermuseum in dit gebouw met als hoogtepunt het graf van Napoleon Bonaparte. De rest van de collectie bestaat uit prachtige historische leger voorwerpen.

De slotjesbrug over de Seine

De ‘slotjesbrug’ oftewel de Pont de l’Archevêché is inmiddels een fenomeen wereldwijd. Hier verzegelen mensen de eeuwige liefde met elkaar door symbolisch een slotje te sluiten en de sleutel in het water van de Seine te gooien.

Montmartre

De Montmartre is een 134 meter hoge heuvel waarop de Basiliek de Sacre-Coeur staat. De heuvel is het tweede hoogste punt van de stad. Op- en rondom de heuvel zijn veel straatartiesten zoals schilders en kunstenaars te vinden.

Place de la Concorde

Het Place de la Concorde is een enorm groot plein in het centrum van Parijs en heeft een grote historie. In het verleden heeft het plein meerdere namen en doelen gehad, waaronder executies. Onder andere de koning Lodewijk XVI is hier geëxecuteerd.

Rondreis door Frankrijk

Heb je door dit artikel al zin gekregen om te gaan rondreizen door Frankrijk? Kijk dan verder op www.goedkoperondreis.com. Op deze website vind je veel informatie en handige tips voor het maken van een rondreis. Kortom, dé reisgids als je een rondreis gaat maken!